19:38 30.10.2017

Фламандські націоналісти відкинули причетність до можливого прибуття Пучдемона в Бельгію

1 хв читати
Фламандські націоналісти відкинули причетність до можливого прибуття Пучдемона в Бельгію

У націоналістичній партії "Новий фламандський альянс" (N-VA) спростовують передані в понеділок повідомлення іспанських і бельгійських ЗМІ про те, що колишній глава Женералітата Каталонії Карлес Пучдемон прибув до Брюсселя нібито на її запрошення.

"Якщо Пучдемон в Брюсселі, то це точно не на запрошення N-VA", - наводить сайт газети La Libre Belgique слова офіційного представника партії Йоахима Похлманна.

При цьому видання відзначає, що в адміністрації прем'єр-міністра Бельгії Шарля Мішеля відмовилися від будь-яких коментарів ситуації навколо передбачуваного приїзду Пучдемона в Брюссель.

La Libre Belgique пише з посиланням на іспанські джерела, що Пучдемон з групою радників нібито прибув з Барселони до Марселя на автомобілі, звідки відправився літаком до Брюсселя.

"У супроводі своїх радників він (Пучдемон) наразі нібито перебуває в "затишному і надійному місці" в столиці (Бельгії) і повинен виступити у вівторок, підтвердили джерела в Женералітаті Каталонії каталонському державному телеканалу TV3", - повідомляв у свою чергу раніше в понеділок сайт телеканалу RTBF.

У публікаціях інших бельгійських ЗМІ, які посилалися на іспанські, приїзд зміщеного каталонського лідера до Брюсселя зв'язувався з його гіпотетичним наміром просити притулку в Бельгії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА