19:33 10.10.2017

Нацбанк оголосить новий прогноз інфляції-2017 і терміни повернення її в цільовий діапазон після 26 жовтня

2 хв читати
Нацбанк оголосить новий прогноз інфляції-2017 і терміни повернення її в цільовий діапазон після 26 жовтня

Національний банк України (НБУ) заявив про підготовку нового прогнозу інфляції на 2017 рік після того, як інфляція за підсумками вересня - 10,2% з початку року і 16,4% в річному вимірі - істотно перевищила його попередні оцінки.

"Новий прогноз інфляції та часовий горизонт повернення інфляції до мети за допомогою монетарних інструментів буде оголошений за результатами засідання правління НБУ з питань монетарної політики 26 жовтня 2017 року», - зазначено в коментарі НБУ у вівторок.

Як повідомлялося, Нацбанк наприкінці січня 2017 року скоригував прогноз інфляції на поточний рік з 8% до 9,1% при цільовому рівні цього показника в діапазоні 8% +/- 2 процентних пункти і до останнього часу зберігав цей прогноз, лише зазначаючи все більші ризики його невиконання. За очікуваннями НБУ, інфляція в річному вимірі повинна була повернутися до однозначного рівня в четвертому кварталі 2017 року.

НБУ констатує, що за зростанням споживчих цін у вересні відразу на 2% фактична інфляція перевищила прогноз, опублікований в інфляційному звіті за липень 2017 року - 9,1%.

«Це обумовлено, перш за все, прискоренням зростання цін на сирі продовольчі товари (до 28,2%), зростанням виробничих витрат, а також деяким пожвавленням споживчого попиту", - наголошується у коментарі.

Центробанк додає, що вище прогнозу за підсумками вересня виявилася і базова інфляція, що становила за місяць 1,9% і з початку року 6,2%, хоча загалом фундаментальний інфляційний тиск залишається помірним: у річному вимірі інфляція сповільнилася до 7,7%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА