18:38 03.10.2017

Обсяг вивчення рідної мови та предметів, які викладають нею, визначатиметься індивідуально для кожної нацменшини

1 хв читати
Обсяг вивчення рідної мови та предметів, які викладають нею, визначатиметься індивідуально для кожної нацменшини

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що обсяг вивчення рідної мови в навчальних закладах, а також перелік предметів, які вивчатимуться цією мовою, визначатиметься індивідуально для кожної національної меншини.

"Обсяг вивчення рідної мови, а також перелік предметів, які вивчатимуться цією мовою, визначатиметься індивідуально для кожної нацменшини. Ці речі затверджуються на рівні постанови Кабміну", - наводить прес-служба Міністерства освіти і науки слова Л.Гриневич.

Як повідомлялося, 28 вересня Міністерство закордонних справ України направило закон "Про освіту" на експертизу до Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).

Міністерство закордонних справ Угорщини заявило 26 вересня про намір країни блокувати зближення України та ЄС з огляду на закон про освіту.

28 вересня набув чинності закон "Про освіту".

Закон, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською мовою, іншими офіційними мовами Європейського Союзу. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право навчання рідною мовою разом з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА