10:09 29.09.2017

Лутковська запропонувала російській колезі разом відвідати громадян України, які перебувають в ув'язненні в РФ

2 хв читати
Лутковська запропонувала російській колезі разом відвідати громадян України, які перебувають в ув'язненні в РФ

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з ініціативою організувати спільний візит для особистої зустрічі з Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Романом Сущенком, Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Павлом Грибом та іншими громадянами України, які перебувають у місцях позбавлення волі на території Російської Федерації.

«Вважаю за необхідне звернути Вашу увагу на те, що наш спільний моніторинговий візит до сімферопольського і миколаївського слідчих ізоляторів був позитивно сприйнятий представниками громадських, правозахисних і міжнародних організацій. Висока оцінка наших спільних зусиль у сфері захисту прав громадян обох держав свідчить про існування суспільного запиту на подальший розвиток і зміцнення такої форми практичної взаємодії», - цитує лист українського омбудсмена прес-служба.

Зі свого боку, В.Лутковська запропонувала російській колезі здійснити спільний візит до пенітенціарних установ України з метою моніторингу дотримання прав громадян РФ, які перебувають у них. Зокрема, відвідати Віктора Агєєва у старобільському СІЗО Луганській області, в інтересах якого з липня 2017 року триває провадження уповноваженого і щодо дотримання прав якого до омбудсмена України звернулася його мати.

«Таким чином, ми зможемо розвинути практику взаємних спільних моніторингових візитів до місць несвободи з метою вивчення стану дотримання прав громадян обох держав в цих установах, а також інформування суспільства про дотримання прав людини», - переконана В. Лутковська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА