19:28 25.09.2017

В "Укрінмаш" спростували обвинувачення у незаконних поставках озброєння Південному Судану

1 хв читати
В "Укрінмаш" спростували обвинувачення у незаконних поставках озброєння Південному Судану

У держфірмі "Укрінмаш" спростували озвучені міжнародною правозахисною організацією Amnesty International обвинувачення в незаконних поставках стрілецького та артозброєння Південному Судану через ОАЕ в рамках підписаного в 2014 році контракту.

"Згаданий в доповіді, підписаний попереднім керівництвом держфірми, контракт не був реалізований через відсутність необхідного дозволу Держслужби експортного контролю України", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок гендиректор "Укрінмашу" Сергій Слюсаренко.

При цьому він додав: "Незважаючи на відсутність офіційного ембарго на поставки озброєнь Південного Судану, Україна не здійснює ВТС з Південним Суданом з урахуванням рекомендацій низки міжнародних організацій".

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна інвестиційна фірма (ГГЗІФ) "Укрінмаш" - один з провідних українських спецекспортерів - працює на міжнародному ринку озброєнь з 1991 року. З 2010 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

У понеділок Amnesty International оприлюднила звіт, в якому стверджується, що українська держфірма "Укрінмаш", у порушення Міжнародного договору про торгівлю зброєю, в 2014 році підписала з ОАЕ контракт обсягом близько $170 млн на поставку Південному Судану артилерійської та стрілецької зброї: кулеметів, мінометів, РПГ і боєприпасів.

Це вже не перше таке звинувачення Amnesty International на адресу України: в 2012 році правозахисна організація стверджувала, що Україна в 2007-2009 роках незаконно постачала Південному Судану через Кенію танки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА