17:11 14.09.2017

Сакварелідзе у Львові вручили підозру

2 хв читати
Сакварелідзе у Львові вручили підозру

Cоратнику екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі, члену партії "Рух нових сил" Давиду Сакварелідзе повідомлено про підозру в здійсненні низки правопорушень у зв'язку з подіями на українсько-польському кордоні 10 вересня.

Згідно з онлайн-трансляцією, запущеною в четвер на сторінці Д.Сакварелідзе в соцмережі Facebook, представник правоохоронних органів прибув до політика під час його обіду в одному із закладів громадського харчування у Львові. Правоохоронець зачитав підозру Д.Сакварелідзе у присутності його адвоката та прибічників.

Згідно з озвученою правоохоронцем інформацією, Д.Сакварелідзе підозрюють у здійсненні правопорушень, передбачених ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ст. 332 (незаконне переправлення людей через державний кордон), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У свою чергу Д.Сакварелідзе під час зачитування підозри прокоментував це так: "Цим нас не зупинять. Це смішно просто".

При цьому він назвав такі дії політичним переслідуванням із боку влади.

Як повідомлялося, 10 вересня лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Саакашвілі прибув в Україну. Його прибічники, які зібралися біля ПП "Шегині" (Львівська обл.), прорвали кордон з українського боку і влаштували бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим вони сприяли перетину державного кордону М.Саакашвілі та групою осіб, зокрема народних депутатів.

Під час інциденту 13 бійців Національної поліції та 9 Держприкордонслужби дістали тілесні ушкодження. Зазначено, що на місце події виїхала слідча група військової прокуратури, яка разом із Національною поліцією встановить усі обставини події і надасть правопорушенню кваліфікацію.

Попередньо, в діях організаторів масових заворушень на кордоні вбачаються ознаки порушення ст. 332 і 348 Кримінального кодексу України. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА