13:49 18.08.2017

У Барселоні пройшла хвилина мовчання за жертвами терактів

2 хв читати
У Барселоні пройшла хвилина мовчання за жертвами терактів

Церемонія хвилини мовчання у пам'ять жертв терактів у Каталонії відбулася у п'ятницю опівдні на площі Каталунья в Барселоні, повідомляє іспанська газета "Вангуардія".

На площі зібралися кілька тисяч осіб. У церемонії також взяли участь іспанський король Феліпе VI, голова іспанського уряду Маріано Рахой, глава Каталонії Карлес Пучдемон, алькальд (градоначальник) Барселони Ада Колау, лідери іспанських політичних партій.

Після хвилини мовчання деякі з присутніх почали кричати: "Я не боюся!"

На церемонії було вжито безпрецедентних заходів безпеки. Поліція рекомендувала бажаючим взяти в ній участь приходити на площу Каталунья пішки і без великих сумок.

З 00:00 у п'ятницю за місцевим часом в Іспанії оголошено триденну жалобу.

Напередодні ввечері фургон скоїв наїзд на натовп людей на пішохідній вулиці Рамбла в Барселоні. У результаті 13 людей загинули і понад 100 дістали поранення. Поліції вдалося затримати трьох підозрюваних у скоєнні теракту. Водія фургона наразі не знайдено.

Пізніше шестеро осіб дістали травм при спробі наїзду на пішоходів у Камбрілсі, а потім в перестрілці з терористами було поранено поліцейського. Потім один із поранених помер.

Терористи на автофургоні намагалися прорватися до пішохідної вулиці Камбрільс, однак після перестрілки з поліцією автомобіль перекинувся. Потім поліцейським вдалося ліквідувати чотирьох нападників, ще один був поранений і заарештований. Пізніше він помер.

Крім цього, два вибухи прогриміли в іспанському муніципалітеті Альканар, у результаті чого одна людина загинула, а ще семеро постраждали. Передбачалося, що причиною вибухів став витік газу. Пізніше було встановлено, що в будинку спрацював вибуховий пристрій, який виготовляли його мешканці-терористи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА