14:36 24.07.2017

Консул не відвідувала затриманого на Донбасі російського військового Агєєва

2 хв читати
Консул не відвідувала затриманого на Донбасі російського військового Агєєва

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко наголошує, що російський консул не відвідувала затриманого в Луганській області російського військовослужбовця-контрактника Віктора Агєєва.

"Єдиний важливий в цих одкровеннях (інтерв'ю В. Агеєва - ІФ) для мене особисто пасаж - це те, що «поте ряшку» жодного разу не відвідали російські консули. Жодного разу!" - написала вона на сторінці в Фейсбуці в понеділок.

За словами І.Геращенко, вона сама кілька разів зустрічала в тюрмах громадян РФ, яких протягом місяців не відвідав консул, незважаючи на інформування.

"... для РФ це все просто "настамнет", а коментарі - про що і мова... Адже відвідати - це визнати. РФ не потрібні їхні громадяни, а тим паче жителі Криму і Донбасу. Їм потрібні тільки території", - підсумувала вона.

При цьому І.Геращенко вказала на внесок у спроби звільнення і боротьбу за громадян України з боку українських консулів: "Наші консули борються за відвідування наших в тюрмах РФ, наших консулів фізично побили в Чечні, коли вони проривалися на суд до Карп’юка та Клиха, їх не пускають до Сенцова і Кольченка, яким нав'язують російське громадянство, наш консул розшукував Романа Сущенка в Лефортово і пробивався до Євгена Панова, коли той недовго був там, між сімферопольськими тортурами".

Як повідомлялося 24 червня 2017 року поблизу с. Жолобок Слов'яносербського району українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, один з них виявився чинним військовослужбовцем ЗС РФ за контрактом В. Агєєвим.

Міноборони РФ заявило, що В.Агєєв проходив строкову службу в Збройних силах РФ, після якої в травні 2016 звільнився в установленому порядку в запас. Сам В.Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу в Збройних силах РФ: "Я військовослужбовець. Частина 65246 (розташована в місті Новочеркаськ, це полк зв'язку і навчальний центр Повітряно-космічних сил Росії)".

22 липня глава Служби безпеки України Василь Грицак підкреслив, що дії затриманого на Донбасі В. Агєєва кваліфікуються як тероризм.

Днями мати затриманого Світлана Агєєва прибула в Україну і зустрічалася з сином.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА