11:24 03.05.2017

Європейські ринки акцій зросли у вівторок завдяки статистичним даним та корпоративній звітності

2 хв читати
Європейські ринки акцій зросли у вівторок завдяки статистичним даним та корпоративній звітності

Фондові індекси країн Західної Європи завершили зростанням торги у вівторок на позитивній корпоративній звітності, сильних статданих і новинах про те, що Афіни досягли угоди з міжнародними кредиторами.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 збільшився на 0,74% - до 389,51 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 піднявся на 0,64%, французький CAC 40 - на 0,7%, німецький DAX - на 0,56%. Індекс п'ятдесяти найбільших підприємств єврозони Euro Stoxx 50 додав 0,52%.

Грецький ATHEX Composite зріс на 3,1% після того, як Греція погодила з кредиторами заходи бюджетної економії і економічні реформи, які відкривають їй доступ до чергового транша кредитів.

Виробнича активність в єврозоні у квітні підвищилася за підсумками восьмого місяця поспіль і досягла максимуму за шість років, свідчать остаточні дані IHS Markit. Індекс менеджерів закупівель (PMI) в промисловому секторі регіону піднявся до 56,7 пункту з 56,2 пункту в березні. Попередня оцінка дорівнювала 56,8 пункту, і експерти вважали, що вона не буде переглянута.

У Німеччині виробничий PMI в квітні знизився з рекордних 58,3 пункту до 58,2 пункту, як і очікувалося. У Франції він піднявся з 53,3 пункту до нового рекорду - 55,1 пункту, що також відповідало очікуванням.

Разом з тим в Іспанії і Італії спостерігалося зростання промислового PMI більше прогнозів.

Британський PMI у промсекторі в квітні підскочив до трирічного максимуму - 57,3 пункту з 54,2 пункту в березні за прогнозу 54 пункти.

Тим часом безробіття в 19 країнах єврозони в березні не змінилася, залишившись на мінімальній з травня 2009 року позначці в 9,5%. Експерти в середньому очікували зменшення до 9,4%.

Ціна паперів BP Plc збільшилася на 1,6% завдяки поверненню компанії до прибутку в першому кварталі. Капіталізація Royal Dutch Shell Plc піднялася на 0,5%, акції Total SA подешевшали на 0,7%.

Котирування акцій Barclays впали на 1,1%, незважаючи на підвищення британського банківського індексу. Акції банку опустилися за підсумками третьої сесії поспіль після того, як президент США Дональд Трамп висловився за дроблення великих банків з метою розділити кредитування споживачів і інвестиційну діяльність.

Також знизилася вартість паперів гірничодобувних компаній слідом за зниженням цін на метали. Капіталізація Anglo American зменшилася з початку торгів на 2,5%, Glencore - на 1,9%, Antofagasta - на 3,5%, Fresnillo - на 2,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА