09:27 22.04.2017

Генпрокуратура просить Авакова ініціювати процедуру позбавлення громадянства України нардепа Артеменка

2 хв читати
Генпрокуратура просить Авакова ініціювати процедуру позбавлення громадянства України нардепа Артеменка

Генеральна прокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України народним депутатом Андрієм Артеменком, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Державна міграційна служба після отриманих від Генпрокуратури матеріалів може звернутися до президента з проханням позбавити нардепа А.Артеменка громадянства України", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю

За її словами, в ході розслідування кримінального провадження за фактом скоєння злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу (державна зрада), було зібрано достатньо документів, які свідчать про те, що А.Артеменко отримав громадянство Канади і має паспорт громадянина Канади.

Раніше сам позафракційний народний депутат України А.Артеменко стверджував, що відмовився від канадського посвідчення особи, але при цьому залишився громадянином Канади. "У мене немає паспортів інших країн. У мене є паспорт України. Був паспорт Канади, який у 2014 році, згідно з вимогами чинного законодавства, я мав призупинити. Я це зробив. Зробив це публічно у 2014 році, до початку виборів", - сказав він в інтерв'ю виданню "КП в Україні".

Як повідомлялося, в лютому 2017 року газета New York Times повідомила, що А.Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання конфлікту на сході України. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передання Україною Росії Криму "в оренду на термін від 50 до 100 років", а також "виведення російських військ зі східної України".

Органи прокуратури розслідують кримінальне провадження проти А.Артеменка за антидержавні дії у співпраці з РФ.

20 лютого фракція Радикальної партії Олега Ляшка вирішила виключити депутата А.Артеменка зі свого складу.

А.Артеменко - ініціатор проекту закону про внесення змін до закону про громадянство України щодо подвійного громадянства.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що А.Артеменко документально підтвердив прокуратурі, що має громадянство Канади, крім українського громадянства: "На одному з допитів він заявив, що є громадянином Канади. На подив слідчого, чи може він це підтвердити, він сказав: звісно, наступного разу принесу документи". При цьому Ю.Луценко продемонстрував журналістам копію канадського паспорта парламентарія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА