16:14 21.04.2017

СЕТАМ у 2017 р. може продати майно на 4 млрд грн - Петренко

3 хв читати
СЕТАМ у 2017 р. може продати майно на 4 млрд грн - Петренко

Державне підприємство (ДП) "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) у 2017 році може реалізувати майно на 4 млрд грн, заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"СЕТАМ необхідно вийти цього року на подвоєння показника попереднього року, і планка в 4 млрд грн абсолютно доступна", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

Як повідомив генеральний директор СЕТАМ Віктор Вишньов, у першому кварталі 2017 року обсяг реалізованого підприємством майна зріс в 1,7 раза порівняно з першим кварталом 2016 року і становив 386 млн грн, а кількість проданих лотів збільшилася в 1,8 раза - до 3,762 тис.

При цьому вартість реалізованих активів за весь період роботи СЕТАМ станом на 20 квітня 2017 року становить 2,6 млрд грн, а надходження до державного бюджету від діяльності СЕТАМ - 299,5 млн грн.

"У нас 57% лотів реалізуються з підвищенням ціни, 44% лотів реалізуються вже з перших торгів. Приріст ціни лотів, які продалися за ціною, вищою за початкову, становив 24%", - зазначив В.Вишньов.

За словами міністра юстиції, результат діяльності СЕТАМ у 2017 році залежатиме, зокрема, від ефективності впровадження в країні інституту приватних виконавців.

"Коли в Україні запрацює система інституту приватних виконавців, ми очікуємо, що це позитивно вплине на систему електронних продажів, оскільки що більше виконуватиметься судових рішень, то більше лотів з'являтиметься на майданчиках. Це однозначно дасть позитивний імпульс для роботи СЕТАМ і для роботи Державної виконавчої служби, хоч як дивно це б звучало. Коли з'явиться конкуренція, тоді буде й мотивація у державних виконавців ефективніше працювати", - прокоментував П.Петренко.

Як зазначив В.Вишньов, на цьому етапі СЕТАМ у напрямі реалізації майна на електронних торгах співпрацює з Державною виконавчою службою, комерційними банками, здійснює продаж непрофільних і неліквідних активів держпідприємств.

ДП "СЕТАМ" також запустило проект із реалізації майна підприємств-банкротів, нині тривають переговори з арбітражними керівниками.

Крім того, СЕТАМ має намір реалізувати коштовності - підприємство підписало договір із Державним сховищем дорогоцінних металів і каміння, очікується надходження лотів.

"Не зупиняючись на цьому, ми підписали договір із ДП "Бурштин України", і на сьогодні в системі є перші чотири лоти - це вироби з бурштину", - додав гендиректор СЕТАМ.

СЕТАМ почала працювати в експериментальному режимі з 1 травня 2014 року в деяких областях, із серпня того самого року експеримент було розширено на територію всієї України. Розпорядженням №212-р від 11 березня 2015 року Кабінет Міністрів за результатами експерименту ввів продаж заарештованого майна на електронних торгах на постійній основі на всій території країни.

Головною метою ДП "СЕТАМ" є реалізація держполітики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА