10:16 24.03.2017

Посольство України в Лівії постраждало внаслідок випадкового вибуху

1 хв читати
Посольство України в Лівії постраждало внаслідок випадкового вибуху

Будівля посольства України в Тріполі була пошкоджена внаслідок випадкового вибуху, людських жертв немає, повідомив посол України в Лівії Микола Нагорний.

"Я б не сказав, що ці атаки були здійснені спеціально з боку екстремістів. Це випадковий вибух, який стався під час подій останнього загострення в Тріполі, коли місцеві озброєні угруповання розбиралися між собою з використанням танків, артилерії, іншого озброєння. Крім того що було завдано матеріальної шкоди, людських жертв немає", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер увечері.

За словами дипломата, будівля посольства критично не постраждала. "Це не вперше, коли таке відбувається. З 2011 року, коли розпочалися події, у нас уже було кілька сумних інцидентів. На щастя, без людських жертв чи поранень. За весь час у нас було пошкоджено кілька автомобілів, як то кажуть, випадковими кулями", - розповів посол.

Він також зазначив, що нині посольство перебуває під охороною лівійської влади. "На щастя, стосовно України якихось терористичних або недружніх актів у Лівії не було. І сумніваюся, що будуть, тому що лівійці аж дотепер зберігають дружнє ставлення до України", - уточнив Н.Нагорний.

Посол також нагадав, що посольство було передислоковано до Тунісу 28 лютого 2015 року через загострення ситуації в Лівії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА