12:14 23.03.2017

Раду НБУ доцільно підключити до переговорів з МВФ – голова Ради

1 хв читати
Раду НБУ доцільно підключити до переговорів з МВФ – голова Ради

Голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин виступає за залучення цього органу до процесу розробки меморандуму про економічну та фінансову політику за програмою кредитування EFF із Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Конституція фактично покладає на Раду місію вищого органу монетарної влади в Україні. Ми не повинні бути відсторонені від переговорного процесу з МВФ", – пояснив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" свою позицію.

Б. Данилишин повідомив, що Рада на своєму засіданні розглядала питання доцільності залучення його членів до переговорів з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ. "У разі залучення нас до переговорного процесу ми готові надати свої професійні висновки і пропозиції, зокрема щодо проекту меморандуму з МВФ", – сказав глава Ради.

Коментуючи прийняті на засіданні 28 лютого цього року рекомендації правлінню НБУ, Б. Данилишин зазначив, що такі рекомендації є обов'язковими для виконання правлінням регулятора, а Рада має повноваження відповідного контролю над їх виконанням.

"Вважаю їх (рекомендації – ІФ) певною дорожньою картою, виконання якої сприятиме поверненню довіри до банківської системи і на цій основі відновлення економічної активності та кредитування в Україні", – наголосив він.

Б. Данилишин нагадав, що Рада як конституційний інститут законодавчо зобов'язана щоквартально надавати власні рекомендації регулятора та уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА