13:55 20.01.2017

Грудневі платіжки киян за тепло враховують також споживання кінця листопада

2 хв читати
Грудневі платіжки киян за тепло враховують також споживання кінця листопада

Грудневі платіжки киян за тепло враховують також споживання наприкінці попереднього місяця, повідомила прес-служба ПАТ "Київенерго".

"Починаючи з грудня 2016 року зняття показників будинкових лічильників для нарахування за опалення проводиться в два останні дні місяця, а не з 19-го до 26-е число, як раніше. Тому кількість днів надання послуги, що відображається в платіжках за грудень у мешканців таких будинків (обладнаних будинковим лічильником тепла – ІФ), складається з залишкової кількості днів надання послуги у листопаді та всього грудня", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" нагадують, що майже 90% тепла, що відпускається компанією, оплачується за будинковим лічильників.

"Контроль над відпуском тепла за допомогою будинкових лічильників оголив проблему аномально високого споживання в деяких будинках. Причинами можуть бути крадіжка тепла (несанкціоновані врізки), розбалансування мереж, а також те, що в будинках не проведені заходи з енергозбереження. Щодо таких будинків проводитимуть перевірки, інформацію про порушення надаватимуть місцевій владі та НКРЕКП", - зазначають у компанії.

Ще однією проблемою "Київенерго" називає несвоєчасне подання даних мешканцями будинків, у яких частину квартир обладнано індивідуальними лічильниками, а частину – ні. "Розрахунок проводиться шляхом вирахування з місячних показників будинкового лічильника сумарних показань всіх квартирних приладів обліку. Різниця розподіляється на квартири без лічильників пропорційно опалюваній площі", - пояснюють у компанії.

Вартість опалення в грудні 2016 року для киян, будинки яких не обладнані лічильниками, становила 31,27 грн/кв. м.

Близько 30% клієнтів "Київенерго" отримують держдопомогу при оплаті комунальних послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА