14:22 12.01.2017

Держлісагентство униможливило експорт ділової деревини під виглядом дров

2 хв читати
Держлісагентство униможливило експорт ділової деревини під виглядом дров

Державне агентство лісових ресурсів України (Держлісагентство) зобов'язало керівників державних підприємств, що входять до сфери його управління, в разі постачання паливних дров за межі митної території України обмежити їх довжину двома метрами.

Згідно з прес-релізом Держлісагентства в четвер, відповідний наказ підписано тимчасово виконувачем обов'язкыв голови відомства Христиною Юшкевич.

"Підписаний мною наказ зробить неможливим вивезення з України ділової деревини під виглядом паливних дров", - цитує прес-служба Х. Юшкевич.

Вона також зазначила, що про введення відповідних норм будуть проінформовані і органи митного контролю.

За словами Х. Юшкевич, у разі порушення цих вимог Держлісагентство прийматиме кадрові рішення, а матеріали передаватимуть до правоохоронних органыв.

Вона закликала й інших постійних лісокористувачів ввести аналогічну норму і обмежити довжину дров при експорті двома метрами.

Раніше Х. Юшкевич зазначала, що 27% лісного господарства України перебувають поза межами контролю Держлісагентства.

Як повідомлялося, в Україні з 1 січня 2017 року терміном на 10 років діє повна заборона експорту лісоматеріалів в необробленому вигляді (заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) була введена з 1 листопада 2015 року, а з початку поточного року – і деревних порід сосни).

За даними ДФС, за підсумками 2016 року на тлі дії мораторію експорт необробленої деревини скоротився на 30,6%, до 1,7 млн грн, тоді як експорт паливної деревини зберігся практично на торішньому рівні 2,04 млн тонн.

Раніше експерти зазначали, що під виглядом паливних дров може експортуватися ділова деревина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА