13:09 12.12.2016

СБУ проводить обшуки в Службі автодору Хмельницької області

3 хв читати
СБУ проводить обшуки в Службі автодору Хмельницької області

Служба безпеки України в понеділок проводить слідчі дії в Службі автомобільних доріг Хмельницької області, один з народних депутатів чинив опір оперативній групі, в результаті чого був травмований співробітник СБУ, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" речник спецслужби Олена Гітлянська.

"В рамках кримінального провадження співробітники СБУ проводять невідкладні слідчі дії - обшуки - в Службі автомобільних доріг Хмельницької області", - сказала речник СБУ.

За інформацією джерела, обшуки проводилися на ПП "Аграрна компанія 2004" та ПАТ "Хмельницької ШБУ-56". Ці підприємства підконтрольні народному депутату України (депутатська група "Воля народу") Сергію Лабазюку. Під час обшуку на одному з підприємств депутат чинив фізичний опір слідчо-оперативній групі, викликав охорону, і в результаті зіткнення особисто завдав співробітнику СБУ тілесних ушкоджень.

О.Гітлянська підтвердила агентству факт побиття народним депутатом співробітника СБУ, повідомивши, що розслідування за цим фактом буде проводити Національна поліція, співробітники якої були викликані на місце інциденту. Вона зазначила, що СБУ буде тримати на контролі розслідування цього інциденту.

"Ми будемо жорстко реагувати на силовий тиск щодо наших співробітників. Ніхто не зможе прикритися депутатським мандатом, здійснюючи напади на співробітника спецслужби", - сказала О.Гітлянська, додавши, що співробітник СБУ госпіталізований в лікарню з черепно-мозковою травмою.

Пізніше прес-центр СБУ поінформував, що спецслужба спільно з Генеральною прокуратурою "викрили багатомільйонне розкрадання бюджетних коштів посадовими особами Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, організоване через комерційні структури, підконтрольні одному з народних депутатів".

"Правоохоронці встановили, що протягом 2015-216 років "автомобільні" чиновники склали низку договорів з двома комерційними структурами на поточний ремонт доріг. Співробітники СБУ з'ясували, що фірми належать одному з народних депутатів. Також він фактично контролював дії Служби автомобільних доріг, з ним узгоджувалися об'єкти ремонту і вартість робіт ", - йдеться в повідомленні СБУ.

За інформацією прес-центру, одна з комерційних структур в 2015 році отримала замовлення на ремонт доріг державного значення на 17,2 млн грн, а в поточному - вже інша фірма "освоїла" 75,5 млн грн, до кінця року планувалося перерахувати ще 34 , 4 млн грн.

В СБУ зазначають, що оперативники СБУ встановили, що під час ремонту доріг підрядники порушили технології через використання меншої кількості матеріалів, ніж було потрібно, а посадові особи Служби автодору взяли акти виконаних робіт із свідомо неправдивими даними про вартість послуг.

"Під час передвиборчої кампанії депутат для підняття рейтингу, порушуючи бюджетне законодавство, відремонтував за державні кошти автомобільну дорогу місцевого значення на суму 3,5 млн грн.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, оперативно-слідча група СБУ прибула для проведення обшуків в офісах комерційних структур Хмельницької області.

"Власники фірми викликали 40 охоронців для опору оперативникам СБУ. Наразі тривають обшуки в Службі автомобільних доріг, комерційних структурах і в місцях проживання фігурантів справи", - повідомили в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА