12:53 08.12.2016

НАБУ готове провести зустріч з Онищенком для отримання свідчень на нейтральній території

2 хв читати
НАБУ готове провести зустріч з Онищенком для отримання свідчень на нейтральній території

Слідчі Національного антикорупційного бюро України готові зустрітися з народним депутатом Олександром Онищенком для отримання свідчень на нейтральній території, заявив директор НАБУ Артем Ситник.

"Ми хотіли з ним зустрітися на території України... Але для того, щоб прискорити розслідування, щоб отримати від нього записи, ми в принципі готові з ним зустрітися в тому місці, де буде зручно обом сторонам", - сказав А.Ситник на прес-конференції в Києві в четвер.

У свою чергу керівник САП Назар Холодницький додав, що в цій ситуації було запропоновано Варшаву (Польща), яка є поряд з Україною.

Директор НАБУ додав, що без якихось доказів така поведінка О.Онищенка спрямована на політизацію справи, яка проти нього ведеться. "Той запис, який викладено... фактично єдина мета цих заяв і оприлюднення цих записів - це політизація справи, в якій він фігурує", - зазначив А.Ситник.

Він запевнив, що у справі, в якій фігурує О.Онищенко про незаконні газові схеми, немає ніякого політичного підґрунтя. "Єдине, що залишається панові Онищенку, - говорити про те, що є політична складова. Немає там політичної складової", - сказав він.

За інформацією директора НАБУ, ліквідація газової схеми показала, що велику кількість коштів розкрадали щорічно. "Наприклад, за три роки функціонування діяльності Онищенка держава від продажу газу отримала прибуток у 25 млн грн. За той період після ліквідації цієї схеми... отримано прибуток у 162 млн грн. Тобто за три роки 25 млн, а за чотири місяці - 162 млн грн", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА