17:13 09.11.2016

У МЕРТ відібрали по 5 претендентів на голів аеропорту "Бориспіль", "Укрхімтрансаміаку" та "Електроважмашу"

2 хв читати
У МЕРТ відібрали по 5 претендентів на голів аеропорту "Бориспіль", "Укрхімтрансаміаку" та "Електроважмашу"

Конкурсна комісія при комітеті з призначень відібрала по п'ять претендентів на вакансії керівника ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", ДП "Укрхімтрансаміак", ДП "Завод Електроважмаш" і двох фіналістів на вакансію керівника ДП "Маріупольський морський торговельний порт".

"Протягом наступних тижнів відбудеться голосування членів комітету з призначень для визначення переможців, які будуть рекомендовані (уряду – ІФ) для призначення на керівні посади", – йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку в середу.

Відомство нагадує, що всього на ці чотири конкурси подалося 93 людей, зокрема на голову "Борисполя" претендувало 26 кандидатів, "Укрхімтрансаміаку" - 33, "Електроважмашу" - 28 і Маріупольського порту - 6 кандидатів.

МЕРТ уточнює, що до визначення переможців конкурсів перелік кандидатів може бути надано тільки з їхньої згоди, тому в повідомленні його немає.

Конкурсні комісії при комітеті з призначень складалися з представників Мінекономрозвитку, незалежних експертів, представників профільних міністерств. Згідно з процедурою, вони провели інтерв'ю з кандидатами і визначили фіналістів конкурсу.

Як повідомлялося, конкурс на керівників аеропорту "Бориспіль", "Електроважмашу", "Укрхімтрансаміаку" і Маріупольського морпорту був оголошений 5 вересня. Мінекономрозвитку залучило відомі на ринку рекрутингові компанії до пошуку кандидатів.

Новою вимогою в конкурсах на голів чотирьох зазначених вище підприємств стала наявність у них українського громадянства. Перший заступник міністра Юлія Ковалів повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" щодо наявності заявок від нерезидентів, однак не уточнила інших подробиць.

Крім того, серед вимог до претендентів на посаду керівників Маріупольського морпорту і "Електроважмашу" - успішний управлінський досвід роботи в компаніях з чисельністю понад 500 працівників. До претендентів на посаду керівника "Укрхімтрансаміак" така умова встановлена на рівні компаній з 200 співробітниками, а в конкурсі на голову "Борисполя" кількісний орієнтир не встановлено.

Конкурсний відбір проходить у два етапи: на першому добирається від двох до п'яти фіналістів, а на другому номінаційний комітет сформує пропозицію для урядового кадрового рішення.

"Ми хочемо якомога швидше в жовтні завершити публічні конкурси", – зазначав раніше перший віце-прем'єр, глава МЕРТ Степан Кубів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА