12:23 06.11.2016

Луценко в Гаазі переконуватиме МКС у тому, що події на Майдані в 2014 р. призвели до війни в Україні

2 хв читати
Луценко в Гаазі переконуватиме МКС у тому, що події на Майдані в 2014 р. призвели до війни в Україні

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у 20-х числах листопада має намір провезти в Гаазі переговори з представниками Міжнародного кримінального суду щодо підслідності розслідування злочинів проти активістів Євромайдану в різних містах України.

"Представники МКС сумніваються в тому, що події на Майдані можуть бути напряму предметом розгляду в Гаазі... тому що для цього треба довести, що в Україні немає можливості проводити слідство і суд із цих питань", - повідомив Ю.Луценко журналістам після зустрічі з членами сімей героїв Небесної сотні в Києві в суботу.

Генпрокурор зазначив, що Україна дійсно може вести слідство і суд (хоча б заочний) за цими злочинами, але під час консультацій із представниками МКС було знайдено розуміння, що події на майдані Незалежності в Києві в 2014 році стали лише частиною ланцюга, який призвів до війни в Україні, що вже підпадає під юрисдикцію МКС

"Наша версія, яку я маю намір обговорити в Гаазі, зводиться до наступного: В.Янукович і його оточення спочатку під час спроби утримати свою владу для грабежу країни пішли на тиск проти демонстрантів, які виступали проти його курсу, потім на їх фізичне знищення, потім він перелетів на схід України і намагався розколоти країну, коли це не вдалося, він перелетів на територію Росії, а потім до Криму для того, щоб "освятити" анексію Криму... Фактичний склад держзради, який призвів до того, що з великою ймовірністю є підслідністю МКС", - пояснив Ю.Луценко.

З огляду на це, на думку генпрокурора, події на Майдані в Києві та події в Харкові, Донецьку, Одесі й інших містах України, а потім бойові дії на сході країни призвели до військових злочинів. "Про це я говоритиму в Гаазі у 20-х числах цього місяці", - повідомив генпрокурор.

Він також зазначив, що в МКС були задоволені кількістю та якістю матеріалів, наданих їм військовою прокуратурою України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА