11:28 21.10.2016

Нафтогаз" заявляє про достатні запаси газу для успішного проходження опалювального сезону розширена

3 хв читати
Нафтогаз" заявляє про достатні запаси газу для успішного проходження опалювального сезону розширена

НАК "Нафтогаз України" має достатні запаси природного газу для успішного проходження опалювального сезону 2016-2017 рр., йдеться в прес-релізі управління зв'язків із громадськістю компанії, поширеному в четвер.

"На сьогодні у більшості населених пунктів України вже включено опалення в житлових будинках. Окремі випадки, коли тепло в оселі громадян ще не прийшло, пояснюються запізненням теплопостачальних організацій із підготовкою до опалювального сезону", - йдеться в прес-релізі.

У компанії заявляють, що порушення закону окремими підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) ставить під загрозу опалювання деяких населених пунктів.

"Ми просимо місцеві органи влади і громадськість терміново звернути увагу на ці ситуації і сприяти їх найшвидшому вирішенню. Люди повинні отримати тепло. Для цього потрібне дотримання законодавства не лише Нафтогазом, а й усіма учасниками ринку", - заявляє перший заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Перелома.

Серед найбільш поширених порушень, які роблять неможливим початок опалювального сезону, в компанії називають ненадання боржниками погоджених з місцевою владою графіків погашення заборгованості, що "найчастіше пояснюється або недисциплінованістю і помилками керівників підприємств ТКЕ, або відмовою органів місцевій владі погоджувати цей графік". "Так, мер міста Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ) відмовляється погоджувати графік погашення заборгованості для ПАТ "Дніпровська ТЕЦ", ставлячи цим під загрозу включення опалювання у великому місті", - заявляють у "Нафтогазі".

Також одним з поширених порушень називають перереєстрацію підприємств без передачі правонаступникові накопиченої заборгованості, що спостерігається, зокрема, в м. Теплодар і м. Дніпро. "Теплодарське підприємство "Теплодаренерго" змінило назву на "Одеська ТЕЦ-2" і намагається укладати договори на нове підприємство, не забезпечивши погашення заборгованості. Дніпровські підприємства "Північтеплоенерго" і "Південьтеплоенерго" влітку цього року провели між собою обмін котельними, що ускладнює врегулювання питання заборгованості цих підприємств", - зазначають у компанії.

Крім того, порушенням називають відсутність осіб, які мають право підписання договорів, що спостерігається в м. Кам’янське, Світловодське та інших.

"Нафтогаз" також звертає увагу на те, що деякі великі виробники тепла на цей час не звернулися до компанії для укладення договорів на постачання газу. Це стосується таких міст, як Нікополь, Марганець, Покров (Орджонікідзе) Дніпропетровської області і Трускавець Львівської області.

При цьому в компанії заявляють, що постачатимуть газ для виробництва тепла для бюджетних організацій за спецзобов'язаннями. "Учора, 19 жовтня, набула чинності постанова Кабінету Міністрів України №704, згідно з якою на Нафтогаз покладаються спеціальні зобов'язання щодо газопостачання для виробництва тепла для бюджетних організацій. При цьому газ постачатиметься також тим теплокомуненерго, які мають заборгованість за умови оформлення відносин із Нафтогазом відповідно до вимог законодавства", - зазначено в прес-релізі.

У "Нафтогазі" заявляють, що розіслали всім підприємствам ТКЕ договори на газопостачання для виробництва тепла для бюджетних установ, і закликають своєчасно їх зробити висновок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА