11:01 12.10.2016

У Луганській області виникла загроза зриву опалювального сезону

2 хв читати
У Луганській області виникла загроза зриву опалювального сезону

Початок опалювального сезону в Сєвєродонецьку та Лисичанську, найбільших містах на території Луганської області, контрольованої українською владою, перебуває під загрозою зриву, повідомили в "Луганському енергетичному об'єднанні".

Згідно з повідомленням компанії, це пов'язано з відсутністю подання електроенергії на котельні комунального підприємства "Лисичанськтепломережа" і держпідприємства "Сєвєродонецька ТЕЦ".

Так, станом на 1 жовтня 2016 року заборгованість "Лисичанськтепломережа" за спожиту електроенергію становила майже 27 млн грн (без урахування штрафних санкцій), яка сформувалася починаючи з 2013 року.

"У жовтні 2015 року КП взагалі припинило платити за спожиту електроенергію, внаслідок чого навесні 2016 року, після закінчення опалювального сезону, енергетики знеструмили котельні підприємства. Попри те, що найближчим часом стартує новий опалювальний сезон, ні керівництво КП, ні міська рада Лисичанська не запропонували раціонального варіанта вирішення проблеми. При цьому не було взято до уваги і пропозиції "ЛЕО" щодо погашення боргу та складання договору реструктуризації", - йдеться в прес-релізі.

У свою чергу "Сєвєродонецька ТЕЦ" винна "ЛЕО" майже 15 млн грн, через що без електропостачання залишається ТЕЦ-1, без запуску якої відсутня можливість теплопостачання міста.

"У випадку з цим держпідприємством також відсутні гарантії плати за спожиту електроенергію навіть у зв'язку з початком опалювального сезону. Це пов'язано з тим, що Сєвєродонецька ТЕЦ має значну заборгованість і за природний газ. Водночас якби держпідприємство "Енергоринок" погасило перед ТЕЦ свою заборгованість за генеровану електроенергію хоча б частково (на рівні 15-20%), то це дало б змогу Сєвєродонецькій ТЕЦ розрахуватися з усією сумою боргу перед "ЛЕО" і розпочати опалювальний сезон", - додають в енергокомпанії.

Згідно з прес-релізом, 11 жовтня "ЛЕО" вкотре попросило уряд України посприяти у вирішенні проблеми, оскільки ця ситуація загрожує початку опалювального сезону, що призведе до погіршення соціально-економічної обстановки в Сєвєродонецьку та Лисичанську.

"Водночас через величезну заборгованість перед ДП "Енергоринок" "ЛЕО" не має можливості підключити котельні без прояснення ситуації щодо погашення боргів та оплати поточного споживання", - резюмують в обленерго.

"ЛЕО" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, здійснює діяльність у Луганській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА