17:11 28.09.2016

Держави, які беруть участь у розслідуванні трагедії МН17, працюють над визначенням механізму притягнення винних до відповідальності

2 хв читати
Держави, які беруть участь у розслідуванні трагедії МН17, працюють над визначенням механізму притягнення винних до відповідальності

Через неможливість створення трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних у катастрофі "Боїнга" Малазійських авіаліній, рейс МН-17, держави, слідчі органи яких беруть участь у розслідуванні трагедії, продовжують роботу щодо визначення механізму притягнення винних до відповідальності, йдеться в заяві МЗС України.

"Розслідування конкретних підозрюваних, ланцюги підпорядкованості та передання команд тепер проводиться з тим, щоб вже найближчим часом передати справу на розгляд належної судової інстанції. Звичайно, найбільш ефективним було б створити міжнародний трибунал під егідою Ради безпеки ООН", - йдеться в заяві МЗС за результатами оприлюднення результатів розслідування Міжнародної спільної слідчої групи (JIT) у справі збитого над Донбасом "Боїнга".

"Незважаючи на широку міжнародну підтримку цієї ідеї, Росія свого часу була єдиною країною, яка наклала вето на резолюцію РБ ООН про створення такого трибуналу. У зв'язку з цим держави, слідчі органи яких беруть участь у розслідуванні, продовжують роботу над визначенням механізму притягнення винних у катастрофі до відповідальності", - додали в українському зовнішньополітичному відомстві.

При цьому в МЗС наголосили, що Україна разом з чотирма іншими зацікавленими країнами і надалі продовжить надавати всебічну підтримку Спільної слідчій групі і буде робити все можливе для сприяння кримінальному розслідуванню. "Для його успішного завершення потрібна подальша підтримка міжнародної спільноти і співпраця з боку країн, як це передбачено резолюцією Ради Безпеки ООН 2166 (2014); ми закликаємо всі країни активно співпрацювати в рамках кримінального розслідування", - йдеться в заяві.

"Очікуємо, що і Росія під тиском міжнародної спільноти нарешті почне виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН 2166 і свої міжнародні зобов'язання", - додали в МЗС України.

Як повідомлялося, Міжнародна спільна слідча група під час розслідування у справі збитого в небі над Донбасом "Боїнга" МН17 встановила, що повітряний борт був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук", який був доставлений на територію Донбасу з Російської Федерації і після трагедії був вивезений назад.

Також, за інформацією групи, ракета по літаку була випущена з території поблизу Первомайського, яка в той час контролювалася проросійськими бійцями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА