11:30 16.09.2016

Порошенко не задоволений ситуацією зі свободою преси в Україні

2 хв читати
Порошенко не задоволений ситуацією зі свободою преси в Україні

Президент України Петро Порошенко заявляє, що незадоволений ситуацією з рівнем свободи слова в країні, проте не вважає можливим для себе втручатися в ситуацію з телеканалом "Інтер".

"Чи задоволений я ситуацією з пресою в Україні? Ні. І не повинно траплятися такого, це не справа президента втручатися в ситуацію навколо телеканалу "Інтер", - сказав він на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії "Світ, Європа і Україна: шторми змін" у п'ятницю, відповідаючи на запитання щодо нападу на студію, яка виробляє контент для телеканалу "Інтер" у Києві на початку місяця.

Як повідомлялося, 4 вересня в Києві група активістів, які протестують проти редакційної політики "Інтера", підпалили шини на вул. Щусєва під офісом компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телевізійного каналу "Інтер".

Водночас група невідомих у масках увірвалася до будівлі і, застосовуючи силу, вчинила підпал на першому і другому поверхах, де розташовувалися приміщення компанії. Пізніше, коли пожежники загасили загорання на площі 10 і 20 кв. м, невідомі повторно підпалили розташовані на другому поверсі приміщення "НІС", у результаті чого вигоріло ще 60 кв. м площі, зокрема і серверна компанії.

Загиблих внаслідок події немає, однак кілька співробітників компанії надихалися продуктами горіння і звернулися до медиків.

Нападників та підпалювачів не затримали. Також у поліції наразі не повідомляють, що ідентифікували особи зловмисників.

Правоохоронці розслідують подію з правовою кваліфікацією за статтями Кримінального кодексу України "хуліганство" та "умисне пошкодження майна". За словами начальника ГУ Національної поліції в Києві Андрія Крищенка, слідство розглядає кілька версій причин пожежі в будівлі, зокрема навмисний підпал і замовлення.

Глава Нацполіції України 12 вересня Хатія Деканоїдзе наголосила, що правоохоронці продовжують розслідування щодо подій, пов'язаних з підпалом будинку, однак нової інформації не повідомила.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА