15:50 14.09.2016

Штайнмайєр і Еро прибули до Києва – джерело

2 хв читати
Штайнмайєр і Еро прибули до Києва – джерело

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр і Франції Жан-Марк Еро прибули до Києва, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в дипломатичних колах.

"Міністри прилетіли в Київ", - сказав співрозмовник агентства близько 15.30 середовища.

У Києві біля глав МЗС Франції і Німеччини заплановано проведення політичних переговорів з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Також очікується їхня зустріч із першим заступником голови Верховної Ради України Іриною Геращенко.

13 вересня у прес-службі президента України повідомили, що П. Порошенко має намір під час зустрічі з главами МЗС Німеччини і Франції скоординувати заходи тиску на РФ з метою забезпечення виконання російською стороною Мінських домовленостей в частині забезпечення безпеки. У рамках зустрічі також планується обговорення перспектив відновлення повноцінної діяльності "нормандського формату" в розвиток домовленостей за підсумками тристоронньої телефонної розмови лідерів України, ФРН та Франції, який відбувся 9 вересня.

"Президент України також заслухає доповідь міністра закордонних справ Німеччини як головуючого в ОБСЄ про шляхи посилення ролі цієї організації у виконанні Мінських угод", - сказано в повідомленні прес-служби.

Окрему увагу під час майбутньої зустрічі буде приділено прогресу в питанні звільнення українських заручників на території Донбасу і українських політв'язнів, які незаконно утримуються на території РФ.

Разом з тим, як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" знайомі з ситуацією джерела, конкретних результатів візиту глав МЗС Німеччини та Франції в Україні чекати не варто.

"Цей візит не варто переоцінювати. Нічого нового вони запропонувати не зможуть, оскільки ключові питання вже тривалий час вирішуються на інших рівнях", - розповів співрозмовник агентства у вівторок ввечері.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА