11:50 13.09.2016

Клімкін і Умеров обговорили дії із підтримки кримських політв'язнів

1 хв читати
Клімкін і Умеров обговорили дії із підтримки кримських політв'язнів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров обговорили питання підтримки кримських політичних в'язнів.

"Обговорив з І. Умеровим наші дії із підтримки кримських політв'язнів. Важливо чути голос Криму наживо", - написав глава МЗС у мікроблозі в "Твіттері".

У свою чергу директор департаменту політики та комунікації МЗС Олексій Макєєв в своєму "Твіттері" виклав кілька фотографій, які підписав: "Координаційна громадянська платформа МЗС України щодо звільнення політв'язнів. На зв'язку – Ільмі Умеров".

Як повідомлялося, 12 травня співробітники ФСБ РФ вручили В. Умерову підписку про невиїзд і відвезли до ФСБ у Сімферополі. У першій половині серпня суд у Сімферополі задовольнив клопотання слідчого Управління ФСБ із переведення 59-річного І. Умерова до стаціонару для проведення судово-психіатричної експертизи.

11 серпня суд у Сімферополі на засіданні в четвер задовольнив клопотання слідчого УФСБ про переведення І. Умерова до стаціонара для судово-психіатричної експертизи.

ЄС закликав окупаційну владу Криму звільнити І. Умерова.

7 вересня І. Умеров був звільнений з психіатричного стаціонару.

У МЗС заявили, що домагатимуться визнання міжнародним співтовариством факту катувань над І. Умеровим, якого незаконно утримували в стаціонарі психіатричної лікарні Сімферополя протягом 3 тижнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА