14:17 30.06.2016

Україна переобладнає свої транспортні "Руслани" модернізованими двигунами

2 хв читати
Україна переобладнає свої транспортні "Руслани" модернізованими двигунами

Українські важкі транспортні літаки Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн авіакомпанії "Авіалінії Антонова" будуть переоснащені модернізованими двигунами, повідомляє в четвер прес-служба ДП "Антонов".

"У рамках програми модернізації літаків типу Ан-124-100 "Руслан ", ДП "Антонов" і ДП "Івченко-Прогрес" за участю ВАТ "Мотор Січ" підписали протокол про спільні дії із модернізації двигунів Д-18 серії 3, встановлених на літаках авіакомпанії "Авіалінії Антонова", серію 3М", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прес-службі, проведення модернізації двигунів забезпечить зниження рівня шуму на місцевості та скорочення обсягу викиду шкідливих речовин в атмосферу (емісії) транспортників. Крім того, модернізація надасть можливість експлуатувати двигуни за технічним станом у межах призначеного ресурсу від 12 до 14 тис. льотних годин.

"Наразі двигуни нової серії проходять стендові випробування. Роботи з їх встановлення і проведення льотних випробувань на літаках авіакомпанії "Авіалінії Антонова" заплановано розпочати в наступному році", - уточнюють у ДП.

За словами президента ДП "Антонов" Олександра Коцюби, проведення модернізації двигунів є одним з основних пріоритетів забезпечення відповідності Ан-124-100 сучасним вимогам.

"Це дуже важливо для таких машин, як Ан-124-100, які виконують рейси по всьому світу і не мають рівних на ринку повітряних перевезень великогабаритних і нестандартних вантажів: географія польотів "Русланів" охоплює понад 900 аеропортів", - сказав він, уточнивши, що будуть модернізовані всі двигуни літаків типу Ан-124-100 авіакомпанії "Авіалінії Антонова".

Як повідомлялося, авіатранспортний підрозділ ДП "Антонов", компанія "Авіалінії Антонова", з 2006 року реалізує контракт на виконання стратегічних перевезень у рамках програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) на користь 18 країн Альянсу і ЄС. У грудні 2014 року контракт продовжено до кінця 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА