09:32 15.06.2016

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Казахстану, КНР, Республіки Корея, Малайзії та Аргентини

2 хв читати
Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Казахстану, КНР, Республіки Корея, Малайзії та Аргентини

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів низки держав : Республіки Корея - Лі Янг-Гу, Малайзії - Датука Аяуфа Бін Бачі, Казахстану - Самата Ордабаєва, Аргентини - Альберта Хосе Алонса та Китайської Народної Республіки - Ду Вея, повідомляє прес-служба глави держави у вівторок.

"Під час бесіди з послом Малайзії президент України наголосив на важливості подальшої співпраці з метою притягнення до відповідальності винних у збитті літака "Малайзійських авіаліній" МН17. Обговорювалися також питання, пов'язані з підготовкою візиту глави держави до цієї країни та з розширенням договірно-правової бази двосторонніх відносин", - йдеться в повідомленні.

У розмові з послом Республіки Корея П.Порошенко висловив вдячність цій країні за гуманітарну та фінансову допомогу. Сторони також підтвердили зацікавленість у подальшому поглибленні двосторонніх контактів на всіх рівнях, зокрема в контексті святкування у 2017 році 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Із послом Казахстану президент України обговорив перспективу посилення економічної складової двосторонніх відносин, зокрема проведення чергового засідання спільної міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва восени цього року.

"Глава Української держави також запросив президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва відвідати з візитом Україну", - наголошується в повідомленні.

П.Порошенко та посол Аргентини окреслили пріоритетні напрями співпраці в енергетичній, ракетно-космічній та авіабудівній галузях, а також в агропромисловій сфері. Вони також відзначили важливу роль української діаспори в Аргентині.

Під час бесіди з послом КНР президент України зазначив, що українська сторона високо цінує послідовну позицію Китаю щодо поваги до територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України. Він також відзначив необхідність продовження українсько-китайського діалогу на найвищому рівні та активізації економічного та інвестиційного співробітництва, зокрема у сферах сільського господарства, інфраструктури та енергетики. Окремо було відзначено необхідність проведення поточного року чергового засідання комісії зі співробітництва між урядами двох країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА