17:42 13.06.2016

Контейнер з ураном знайшли в естонському лісі

2 хв читати

В Естонії в Хар’юському повіті (Harju) у волості Саку (Saku) поблизу Таллінна виявлено контейнер з радіоактивною речовиною.

Як повідомила в понеділок прес-служба рятувального департаменту, в ніч на понеділок в лісі біля сховища з піском за допомогою металодетектора був виявлений металевий циліндр з ураном.

Знахідка передана на експертизу.

Про те, що сталося, сповіщено поліцію безпеки.

У свою чергу прес-секретар Піх’яського рятувального центру Індрек Хірса повідомив агентству BNS, що контейнер з радіоактивною речовиною забетонують і зберігатимуть в призначеному для цього місці.

"Фахівці особливої хімічної служби рятувального департаменту за допомогою вимірювальних приладів і рентгена встановили, що капсула містить ізотоп урану. Але, оскільки вона надійно закрита, а випромінювання від неї є мінімальним і не становить реальної небезпеки, було вирішено не відкривати її", - розповів він.

За словами І.Хірси, рятувальники перенесуть капсулу в сховище, що виконує утилізацію радіоактивних відходів фірми, де вона, швидше за все, буде залита бетоном і поміщена на зберігання.

За його словами, походження капсули невідоме. "Імовірно, вона належить до радянського часу або перехідного періоду. Точно ніхто не знає. Згадувалося, що поблизу місця знахідки колись розташовувалася радянська військова частина", - сказав І.Хірс.

"У ній (знахідці - ІФ) немає нічого такого, що викликало б інтерес в органів слідства, кримінальна справа не порушуватиметься", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА