14:49 01.06.2016

UMG розпочала експорт українського шлаку до ЄС

2 хв читати
UMG розпочала експорт українського шлаку до ЄС

Компанія UMG, що входить до "СКМ" Ріната Ахметова, уклала контракт із Sibelco (Бельгія) на постачання шлаку - відходів виробництва українських вугільних ТЕС.

Згідно з прес-релізом компанії, у рамках домовленостей у 2016 році UMG поставить підрозділу Sibelco в Нідерландах від 45 тис. тонн шлаку із золовідвалів ТЕС "ДТЕК".

"Щорічно на ТЕС України утворюється до 8 млн тонн золошлакових матеріалів, 90% яких складується на золовідвалах. Тому ми зацікавлені в розширенні ринків збуту відходів теплової генерації. Робота з такими компаніями, як Sibelco, дозволяє використовувати золошлакові матеріали в комерційних цілях", - наведено в повідомленні слова директора з продажу UMG Сергія Мельниченка.

Шлак використовується як абразив для піскоструминного очищення днищ морських суден і застосовується як більш безпечна альтернатива піску, постійний контакт з яким викликає у робітників захворювання легенів.

Для підвищення якості продукції UMG ввела в експлуатацію спеціальне обладнання з промивання шлаку. Це дозволяє отримувати більш чисту сировину, ринкова вартість якої збільшується практично вдвічі порівняно зі шлаком із високим рівнем зольності.

У прес-службі нагадують, що UMG запустила бізнес із переробки та продажу золошлакових матеріалів (зола, шлак, золошлак, мікросфера) ще в 2013 році. Роком пізніше компанія ввела в експлуатацію одну з найсучасніших у світі фабрик із виробництва та переробки мікросфери - найбільш високомаржинальний вид ЗШМ. Інвестиції у будівництво фабрики в Дружківці сягнули $1,2 млн. У 2015 році обсяг реалізації золошлакових матеріалів становив 348,2 тис. тонн, а виручка від продажу - $5 млн. При цьому 31,5 тис. тонн ЗШМ було реалізовано серед клієнтів на експортних ринках.

Використання золошлакових відходів у комерційних цілях має екологічний ефект. На сьогодні золовідвали вітчизняних ТЕС заповнені на 50%, а в деяких випадках - на 95%. Вторинна переробка ЗШМ дозволяє знизити негативний вплив існуючих золовідвалів на навколишнє середовище за рахунок зменшення обсягів їх складування. Як наслідок, потреба у відведенні нової землі для зберігання вугільних відходів також скорочується.

UMG, заснована в 2006 році, працює в шести основних напрямах: видобуток глини, видобуток вапняків і доломітів, переробка і реалізація побічних продуктів ТЕС, рідкісних і технічних газів, трейдинг мінеральними добривами і зерновими. Штат співробітників - близько 4 тис. людей. Географія постачань охоплює 30 країн світу.

"СКМ" Ріната Ахметова належить 100% статутного капіталу UMG.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА