12:51 31.05.2016

Верховна Рада до 2019 р. значно знизила ставки акцизу на старі легкові авто

2 хв читати
Верховна Рада до 2019 р. значно знизила ставки акцизу на старі легкові авто

Верховна Рада України прийняла у другому читанні і загалом законопроект, яким тимчасово, до 31 грудня 2018 року, значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, зокрема, з метою мінімізації використання схем "тимчасового ввезення" для ухилення від сплати податків.

За відповідний законопроект у вівторок проголосували 237 народних депутатів.

Згідно з внесеною до другого читання поправкою, закон вступає в силу з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Як повідомлялося, в пояснювальній записці до законопроекту №3251, авторами якого є близько 100 народних депутатів, зазначалося, що на тлі девальвації національної валюти і падіння купівельної спроможності населення значно знизився продаж автотранспортних засобів, що призводить до скорочення робочих місць як у виробництві, так і в продажах авто і зниження надходжень до бюджету.

"Споживачі не можуть купувати нові імпортні авто через їхню високу вартість у гривні, а старі імпортні – через високі ставки акцизного збору, що робить їхню ціну неконкурентоспроможною", - наголошується в пояснювальній записці.

У документі нагадувалося, що в Україні з початку року діє стандарт Євро-5 (тобто ввозитися з Європи можуть автомобілі не старше 2009 року випуску).

Водночас як зазначають експерти галузі, високі ставки акцизного збору були практично єдиним бар'єром, що перешкоджає масовому ввезенню в Україну уживаних легкових автомобілів.

За розрахунками аналітиків AUTO-Consulting, з прийняттям законопроекту розмитнення вживаних автомобілів подешевшає в рази.

"Його прийняття може створити новий вектор, за яким рухатиметься далі український авторинок", вважають аналітики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА