13:19 18.05.2016

Мін’юст пропонує перевірити дії суддів, які блокують проведення публічних конкурсів з відбору керівників держпідприємств України

2 хв читати
Мін’юст пропонує перевірити дії суддів, які блокують проведення публічних конкурсів з відбору керівників держпідприємств України

Міністерство юстиції пропонує звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії з проханням провести публічні слухання з усіх рішень суддів, які блокують проведення конкурсів на посаду керівників держпідприємств.

"Пропоную, щоб уряд звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії для перевірки дій цих суддів. Другий момент, пропоную, щоб Вища апеляційна комісія провела ці слухання публічно. Я готовий як представник уряду бути присутнім на цих засіданнях", - сказав міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, конкурси з багатьма держпідприємствами затягнулися через неправомірні рішення окружних судів.

"Рішенням судді, зокрема, Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Келеберди, блокувався цей конкурс (на посаду керівника "Укрспирту" - ІФ). Суддя Калеберда заборонив будь-які дії з подальшого проведення конкурсу. Фактично суддя у своєму рішенні перебирає на себе функцію Кабінету Міністрів щодо доцільності визначати кандидата", - додав міністр.

П.Петренко зазначив, що аналогічна ситуація склалася і з конкурсом на посаду голови ПАТ "Центроенерго".

Суддя Ігор Іщук своїм рішенням від 8 квітня 2016 року заборонив проводити державну реєстрацію керівників на посаду голови правління "Центренерго".

"Не розглядаючи справу по суті, не розуміючи усіх обставин справи суд дає оцінку діям уряду, номінаційному комітету, відповідно до міністерства", - констатував глава Мін’юсту.

Він також повідомив, що у справі з призначенням керівника "Центроенерго" з'являється фізична особа, яка є міноритарним акціонером компанії. Міноритарій вважає, що якщо держава призначить керівника, то це може потенційно вплинути на його права. Тому фізична особа пропонує заборонити проведення конкурсу.

"Дніпропетровський тепловозоремонтний завод, суддя В'ячеслав Степаненко Дніпропетровського окружного адмінсуду у своєму рішення пише, що конкурс може привести до негативних наслідків для підприємства", - повідомив П.Петренко.

Серед інших підприємств, конкурси на яких затягнулися через судові рішення, "Укрпошта", аеропорт "Бориспіль", "Укрзалізниця" та інші.

Міністр юстиції звернувся до народних депутатів підтримати пакет конституційних змін, які були внесені президентом щодо суднової реформи для усунення надалі таких проблем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА