14:53 17.05.2016

Київський завод розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки

2 хв читати
Київський завод розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" презентував новий модуль для бойової техніки з інноваційною комп'ютерною системою управління вогнем, призначений для ураження живої сили, транспортних засобів, наземних об'єктів противника, та тих, що низько пересуваються.

"Українська армія постійно зміцнюється і модернізується! Київський бронетанковий завод презентував новий модуль для бойової техніки", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці президента України Петра Порошенка у вівторок.

"Ми зробимо все, щоб у наших захисників було найсучасніше озброєння!", - запевнив глава держави.

Водночас, як інформує держкорпорація "Укроборонпром", ДП "Київський бронетанковий завод" розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки.

"На нього встановлена інноваційна комп'ютерна система керування вогнем "Каштан", розроблена київським "НВП "АТ-системи" і призначена для дистанційного керування зброєю з прицільними відеокамерами", - йдеться в повідомленні.

Особливістю системи "Каштан" є те, що вона будується на базі електроніки універсального захищеного комп'ютера і мікропроцесорів. Тут використані усі сучасні підходи до автоматизованих систем відеоконтролю, інтелектуальної обробки зображень та управління. До системи можна підключити відеокамери різного типу і різної кількості.

Можливості системи "Каштан" надають можливість здійснювати спостереження за метою вдень на відстані 1800-8000 м і 600-2000 м вночі. Вона виявляє цілі типу БМП на дальності 500-4000 м лише за 15 секунд.

"Кулеметно-гранатометний модуль призначений для ураження живої сили, транспортних засобів, наземних об'єктів та об'єктів, що пересуваються на незначній висоті. Він може встановлюватися як на колісні та гусеничні транспортні засоби, так і на стаціонарні об'єкти", - інформують в "Укроборонпромі".

Озброєння складається з 30-мм автоматичної гармати ЗТМ-1 або 2А72 з боєкомплектом 400 пострілів, спареного з гарматою кулемет КТ-7,62 або ПКТ з боєкомплектом 2тис. патронів, 30-мм автоматичного гранатомета АГ-17, 81-мм комплексу установки димових завіс 902В "Хмара". На вимогу замовника можна встановити ПТРК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА