14:55 20.04.2016

Генпрокуратура спростовує інформацію про підготовку підозри Горбатюка

2 хв читати

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко спростував заяви деяких народних депутатів про нібито тиск на начальника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка, зокрема, про нібито підготовлюване оголошення йому підозри.

"Зазначена інформація не відповідає дійсності. Зараз питання ні про повідомлення йому про підозру, ні про підготовку повідомлення про підозру не розглядається", - цитує В. Куценка прес-служба Генпрокуратури в середу.

За його словами, С. Горбатюк продовжує виконувати свої обов'язки, нещодавно він звернувся з рапортом на ім'я. генерального прокурора Юрія Севрука про можливий тиск на нього та перешкоджання його роботі, тому була призначена службова перевірка, метою якої є встановлення всіх обставин.

"Генеральна прокуратура створила всі необхідні умови для діяльності управління спеціальних розслідувань під керівництвом Сергія Горбатюка, і цілком логічні очікування керівництва Генеральної прокуратури реальних результатів його роботи з розслідування всіх справ, пов'язаних із Революцією Гідності, в робочому порядку", - наголосив прокурор.

В. Куценко зазначив, що ні про який тиск взагалі не може йтися. Він наголосив, що підтвердженням цього може бути те, що на зборах прокурорсько-слідчих працівників Генпрокуратури, що відбулися 19 квітня, Ц. Горбатюк був обраний одним із делегатів на Всеукраїнську конференцію працівників прокуратури.

Як повідомлялося, народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко стверджує, що заступник генпрокурора Юрій Столярчук намагається відсторонити від розслідування справ часів Майдану начальника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури С. Горбатюка. За його словами, стало відомо, що стосовно С. Горбатюка готується повідомлення про підозру. За його словами, це робиться, щоб відсторонити С. Горбатюка від розслідування справ Майдану під вигаданим приводом, нібито, начальник управління спецрозслідувань "погано розслідує" іншу справу, щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА