09:38 16.04.2016

Суд рішенням про обрання запобіжного заходу Каську визнав його статус підозрюваного – прокурор

2 хв читати
Суд рішенням про обрання запобіжного заходу Каську визнав його статус підозрюваного – прокурор

Печерський районний суд Києва рішенням про обрання запобіжного заходу екс-заступнику генерального прокурора України Віталію Каську визнав, що він є підозрюваним, а процедура його повідомлення про підозру відповідала законодавству, зазначають у Генеральній прокуратурі України.

"Фактично суд своїм рішенням визнав, що Віталій Касько є підозрюваним, а значить, погодився з тим, що процедура сповіщення Віталія Касько про підозру співробітниками прокуратури відбулася у суворій відповідності до законодавства", - сказав прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він нагадав, що 14 квітня суд прийняв рішення про запобіжний захід В. Каську у вигляді особистого зобов'язання. "Ми його не оскаржимо. Ми згодні з цією мірою запобіжного заходу", - сказав В. Куценко.

При цьому прокурор наголосив: "У рішенні суду зазначено, що В. Касько є підозрюваним. Саме підозрюваному Каську обрано запобіжний захід".

Як повідомлялося, 14 квітня Печерський райсуд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для В. Каська, але при цьому призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 10 червня поточного року. В. Касько заявив, що вважає таке рішення суду необґрунтованим та має намір його оскаржити.

Прокурори наполягали на арешті В. Каська з альтернативою застави в 1,8 млн грн (ця сума еквівалентна вартості квартири, якою нібито ненезаконно заволодів В. Касько, як стверджують представники прокуратури).

Адвокати заявляли, що В. Касько не є підозрюваним, оскільки йому не вручалася підозра як така згідно із законодавством.

10 квітня співробітники прокуратури зачитали В. Касько підозру у скоєнні злочину. Однак адвокат В. Каська Євген Грушковець заявив, що підозру його підзахисному не було вручено.

У свою чергу, прес-служба Генпрокуратури 11 квітня підтвердила, що співробітники прокуратури повідомили про підозру В. Каську в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (Підробка документів) Кримінального кодексу України. У Генпрокуратурі стверджують, що про підозру було повідомлено з дотриманням всіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування В. Каська в статусі адвоката, у зв'язку з чим підозру підписано заступником генерального прокурора України.

В. Касько висловив думку, що його хочуть змусити полишити країну, але заявив, що не має наміру цього робити, і боротиметься за свої права.

Екс-заступнику генпрокурора вручили клопотання про взяття під варту 13 квітня. Того ж дня її було подано Печерського районного суду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

Росіяни за добу 11 разів обстріляли Донецьку область - голова ОВА

За добу на Харківщині троє загиблих і шестеро постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

За добу з Харківської області евакуйовано 1775 осіб - голова ОВА

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА