13:42 08.04.2016

Понад 100 кадрових російських військових загинуло від початку року на Донбасі

2 хв читати
Понад 100 кадрових російських військових загинуло від початку року на Донбасі

З початку поточного року на непідконтрольній Україні частини Донбасу загинули 103 кадрових російських військовослужбовців, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Від початку року військовою розвідкою встановлені втрати кадрових російських військових на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. За нашими даними, такі втрати становлять 103 загиблих і 98 тяжкопоранених", - розповів він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Представник ГУР Міноборони нагадав, що згідно з указом президента Росії Володимира Путіна уся інформація щодо загиблих секретна.

За його словами, російське командування "списує" такі бойові втрати на навчання на території РФ.

В.Скібіцький також розповів, що для приховання бойових втрат російських військових в Донецьку будують спеціальні об'єкти, де "зберігатимуться загиблі і проводитиметься їх ідентифікація".

Раніше в п'ятницю ГУР повідомляло, що 4 квітня в Ростові-на-Дону представники ФСБ РФ проводили робочу нараду за участю "мера" Донецька І.Мартинова, його заступника І.Пономаренка й "генерального прокурора" "ДНР" А.Співака, на якому І.Мартинов отримав завдання організувати спорудження в Донецьку комплексу спеціальних приміщень для зберігання та ідентифікації тіл загиблих російських військовослужбовців, зокрема з використанням мобільної лабораторії визначення ДНК, яка прибула з Росії в Донецьк 9 березня.

Відповідно до вимог співробітників російських спецслужб, такий комплекс повинен розташовуватися на ізольованій території, з жорстким пропускним режимом, а "мер" І.Мартинов несе персональну відповідальність за просочування будь-якої інформації про існування такого комплексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА