14:42 06.04.2016

Процедуру отримання протезів для бійців АТО спрощено

2 хв читати
Процедуру отримання протезів для бійців АТО спрощено

Влада спростила процедуру отримання протезів для бійців антитерористичної операції, що дістали поранень, повідомила народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова Комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

"Уряд удосконалив порядок протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, тих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок", - написала народний депутат на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами О.Богомолець, "раніше у Міністерстві охорони здоров’я виникали юридичні складнощі з переведенням грошей на лікування бійців за кордоном, тепер їх бути не повинно".

"Всього, за даними Міністерства соціальної політики, понад 400 учасників бойових дій на сході країни мають потребу в протезуванні", - зазначила голова комітету.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", постановою №172 від 24.02.2016 передбачено: розширення кола учасників АТО працівниками підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в АТО; здійснення в Україні протезування (ортезування) виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями; вдосконалення механізму протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за відсутніми в Україні технологіями виготовлення.

У 2016-му на протезування виділено 150 млн грн. Для отримання протеза бійцю необхідна довідка учасника боїв, копія паспорта та ідентифікаційного коду, висновок лікарської комісії та програма реабілітації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА