14:49 02.03.2016

Прокуратура Києва має намір оскаржити рішення суду стосовно водія BMW Храпачевського

2 хв читати

Прокуратура міста Києва подала апеляційну скаргу на рішення Голосіївського районного суду Києва, що обрав водію автомобіля BMW Ростиславу Храпачевскому, який 7 лютого під дією алкоголю та наркотиків намагався втекти від патрульної поліції, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Як повідомляє в середу прес-служба Прокуратури міста Києва, на думку прокурора, зазначене рішення слідчого судді є необґрунтованим і та підлягає скасуванню, оскільки не відповідає ризикам, передбаченим ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України.

"Зокрема, можливий вплив підозрюваного на свідків у цьому кримінальному провадженні, які є його друзями та перебували з ним в автомобілі під час вчинення кримінального правопорушення, а також можливість ухиляння підозрюваного від явки до органів досудового розслідування, що підтверджується матеріалами кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі також поінформували, що наполягатимуть на застосуванні до Р.Храпачевського запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомлялося, в ніч на 7 лютого 2016 року поліцейські Києва застосували табельну зброю для зупинення автомобіля, водій якого влаштував перегони вулицями Києва. При цьому був смертельно поранений пасажир автомобіля. Поліцейських, які брали участь у переслідуванні і затриманні, на час перевірки відсторонено від несення служби.

У ніч на 19 лютого Печерський районний суд Києва постановив узяти під варту до 18 квітня інспектора управління патрульної поліції Києва Сергія Олійника, який стріляв по автомобілю марки BMW під час переслідування. Кримінальне провадження за фактом загибелі юнака під час переслідування працівниками патрульної поліції автомобіля BMW розпочато за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Адвокати С.Олійника заявляють про необхідність правильної кваліфікації дій свого підзахисного та загалом об'єктивного розгляду справи як прецеденту.

Що стосується водія авто, то стосовно нього спочатку було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (загроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу).

Пізніше радник глави МВС України Зорян Шкіряк повідомив, що 26 лютого Р.Храпачевський утретє не явився на допит до слідчих Національної поліції України.

Проте 1 березня Голосіївський райсуд Києва відмовився задовольнити клопотання сторони обвинувачення про поміщення Р.Храпачевського під цілодобовий домашній арешт й обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Згідно з рішенням суду, Р.Храпачевський має повідомляти слідчому про зміну адреси проживання, також заборонено відвідувати заклади, де реалізують алкогольні напої, крім того він "має докласти зусиль для пошуку роботи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА