15:50 26.02.2016

Суд переніс розгляд обрання запобіжного заходу для Мосійчука на 16 березня

2 хв читати
Суд переніс розгляд обрання запобіжного заходу для Мосійчука на 16 березня

Печерський районний суд Києва переніс розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для народного депутата України (фракція Радикальної партії) Ігоря Мосійчука на 14:00 16 березня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", засідання суду, яке мало відбутися в п'ятницю, не було проведене через те, що суддя, призначена на розгляд цієї справи, мала брати участь в іншому судовому засіданні.

Сам В.Мосійчук, який нині проходить лікування в лікарні, прийшов на засідання суду.

Як повідомлялося, 17 вересня 2015 року на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність із І.Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, на яких І.Мосійчук, зокрема, розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити.

За словами В.Шокіна, І.Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, що виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України".

18 вересня Печерський райсуд обрав для І.Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Згодом апеляційний суд Києва залишив у силі це рішення Печерського райсуду.

8 жовтня І.Мосійчука госпіталізували з будівлі Апеляційного суду Києва, який мав розглядати скаргу його захисту на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наступного дня депутату поставили діагноз "велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжувалася внутрішньою кровотечею". Того самого дня його перевели з реанімації до спецпалати Київської лікарні швидкої допомоги (ЛШД).

15 листопада о 19:00 закінчився обраний судом термін тримання І.Мосійчука під вартою. Соратники одразу ж забрали його з ЛШД і відвезли до Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.Шалімова для операційного втручання.

Нині І.Мосійчук перебуває на волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

Разумков про Мартиненка: він був професіоналом і порядною людиною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА