13:05 26.02.2016

Блокування транзиту російських вантажівок Україною матиме лише негативні наслідки - Пивоварський

2 хв читати
Блокування транзиту російських вантажівок Україною матиме лише негативні наслідки - Пивоварський

Спроби блокування активістами транзитного переміщення територією України вантажівок з російською реєстрацією матимуть лише негативні наслідки для країни, заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський журналістам у Києві в п'ятницю.

За його словами, у результаті таких дій перевізники Євразійського регіону вважатимуть небезпечним проїзд через Україну, і країна втратить транзитні потоки.

"Коли хтось говорить, що буде блокувати транзит, треба чітко розуміти наслідки, чітко прораховувати їх. Це означає, що думати треба не сьогоднішнім днем, а думати стратегічно", - сказав міністр.

Як повідомлялося, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у п'ятницю заявив про відновлення всеукраїнської акції з блокування переміщення російських вантажних автомобілів територією України.

"Неприпустимо, що чинна влада дозволяє російському бізнесу користуватися українською транспортною інфраструктурою. Наразі Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових і переслідує мирних громадян, а влада дозволяє агресорові заробляти на українській економіці. Бездіяльність влади в питанні введення дієвих санкцій проти путінської Росії підриває довіру західних союзників до намірів України реально протистояти агресору, а також їхнього бажання продовжувати свої санкції проти РФ. Такими своїми діями центральна влада в черговий раз демонструє пріоритет бізнесу над національними інтересами України ", - йдеться в заяві О.Тягнибока, оприлюдненому на його сторінці у Facebook у п'ятницю вранці.

У зв'язку з цим, О.Тягнибок написав, що "Свобода" "вимагає від уряду Яценюка невідкладно заборонити транзит російських фур українською територію і скасувати зрадницьке за своїм змістом рішення про відновлення з 25 лютого російського транзиту".

Окремо в політсилі зазначили, що заклик міністра інфраструктури Андрія Пивоварського до керівника МВС Арсена Авакова забезпечити супровід Нацгвардії і інших структур МВС для безперешкодного проходження російських фур українською територією є "абсолютно неприйнятним".

"Ця пропозиція наочно демонструє маріонетковий характер нинішнього уряду, яке заради забезпечення бізнес-інтересів своїх покровителів готове поставити Україну в принизливе становище", - вважає політик.

На думку О.Тягнибока, припинення транзиту транспорту - один із засобів, послідовно і системно підривати російську економіку. "І навпаки: кожна пропущена українськими дорогами російська фура - це фактично новий снаряд в українських бійців", - переконаний він.

"Ми вимагаємо від української влади припинити лобіювати інтереси олігархів і російських окупантів в Україні, не застосовувати практику подвійних стандартів агресора і повністю зупинити транзит російського вантажного транспорту територією України", - написав О.Тягнибок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ISW: Російське командування зосереджене на атаках Торецька

Для повноцінної роботи Єдиного туристичного реєстру необхідне ухвалення закону про туризм - голова ДАРТ

Унаслідок ворожих ударів по Руській Лозовій на Харківщині щонайменше три людини постраждали

Єрмак обговорив із помічником президента США майбутній саміт НАТО

Кабмін має намір запровадити експериментальний проєкт із грантового фінансування навчання у вишах у 2024/2025 навчальному році

На Донеччині за добу через обстріли загинув один мирний житель, поранені шестеро

У Боровій Харківської області з-під завалів зруйнованого ранковим авіаударом будинку дістали тіло загиблого

Генштаб ЗСУ: За минулу добу відбулося 158 боїв, покровський залишається найбільш напруженим напрямком

У ДНІПРІ ЗНОВУ ЧУТИ ВИБУХИ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У ЗАПОРІЖЖІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА