14:06 13.01.2016

ДФС з СБУ перевірять діяльність "Мегаполіс-Україна" у Львівській області

2 хв читати
ДФС з СБУ перевірять діяльність "Мегаполіс-Україна" у Львівській області

Головне управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) і Служба безпеки України (СБУ) у Львівській області проведуть перевірку діяльності торгової компанії "Мегаполіс-Україна".

Як повідомив народний депутат Андрій Левус на своїй сторінці у Facebook у середу, про це активісти блокади найбільшого оптового продавця тютюнових виробів домовилися з головою облдержадміністрації Олегом Синюткіним у середу за участю керівників ГУ ДФС і СБУ.

"Керівник ГУ ДФС у Львівській області Ігор Кондра зазначив, що "Мегаполіс-Україна" не є платником податку області. Компанія зареєстрована в Тернополі, однак оскільки є повідомлення про непрозорі фінансові операції, ДФС здійснить перевірку хронометражу виторгу за двома логістичними складами у Львові. СБУ, в свою чергу, здійснить перевірку виведення коштів компанії в офшори і зв'язок з Росією", - написав А. Левус.

Учасники зустрічі підтримали позицію голови облдержадміністрації звернутися до президента України, Кабінету Міністрів щодо здійснення планових заходів та формування загальнодержавної стратегії демополізації та детінізації українського ринку від російського бізнесу. Такі звернення також будуть передані до Антикорупційного комітету, Генеральної прокуратури, Антикорупційного бюро.

Крім того, пославшись на координатора громадської організації "Варта-700" (бере участь ув блокаді) Наталію Шелестак, А. Левус зазначив, що акція у Львові не має відношення до депутатів-організаторів акції в Україні.

Як повідомлялося з посиланням на народного депутата Сергія Висоцького ("Народний фронт"), з 5:00 12 січня активісти у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі блокують роботу складів найбільшого оптового продавця тютюнових виробів ТОВ "Мегаполіс-Україна (Тернопіль).

За словами С. Висоцького, компанія "Мегаполіс-Україна" заснована російською компанією "Мегаполіс" і "сім'єю" Януковича. Крім того, власник компанії "Мегаполіс" - російський олігарх Ігор Кесаєв - також володіє російським виробником зброї - заводом імені Дегтярьова.

Депутат додав, що, крім того, В. Кесаєв очолює благодійний фонд "Моноліт", який спонсорує ветеранські організації ФСБ РФ.

АМКУ 1 жовтня 2015 року розпочав розгляд справи за ознаками зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку постачання тютюнових виробів відносно найбільшого оптового продавця тютюнових виробів ТОВ "Мегаполіс-Україна".

Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в свою чергу, заперечує наявність серед її прямих або опосередкованих власників російських компаній і громадян, зокрема І. Кесаєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА