17:37 04.01.2016

Адвокати Корбана мають намір передати до ЄСПЛ дані про порушення в суді щодо зміни запобіжного заходу

3 хв читати
Адвокати Корбана мають намір передати до ЄСПЛ дані про порушення в суді щодо зміни запобіжного заходу

Адвокати лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана стверджують, що на процесі з розгляду клопотання прокуратури про зміну йому запобіжного заходу з домашнього арешту на утримання під вартою їхній клієнт був позбавлений права на захист та справедливий суд.

Як повідомляє в понеділок прес-служба "УКРОП", зокрема, адвокат Олександр Мірошник зазначив, що в професійному адвокатському середовищі дії, вчинені з боку суду, обвинувачення і правоохоронців, викликали хвилю обурення та осуду. "Ми закликаємо всі міжнародні інституції звернути увагу на такі серйозні, глибинні та системні порушення прав людини, які були допущені в суді з боку прокурорів і суду. Ми закликаємо надати цим фактам відповідну правову оцінку. Закликаємо усі міжнародні правозахисні організації втрутитися в цей процес", - сказав О. Мірошник.

Захисники Г. Корбана стверджують, що під час останнього судового засідання в Дніпровському райсуді Києва, яке тривало майже 30 годин, були зафіксовані численні порушення прав людини, які охороняються Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. За їхніми словами, Г. Корбана фактично піддали тортурам, примусово транспортувавши з лікарні до суду після хірургічного втручання, йому не надавалася належна медична допомога під час судового засідання, він не мав можливості прийняти ліки згідно з приписами лікарів і навіть отримати їжу. Крім того, незважаючи на наполягання медиків, підзахисний не був госпіталізований.

Адвокатам не давали часу на ознайомлення з документами, суддя постійно перебивав захисників і оголошував невиправдано затягнуті перерви. Лідеру "УКРОПу" штучно обмежили доступ до медичної допомоги, його життя неодноразово ставили під загрозу, наголошують захисники.

На їхню думку, всі ці факти мають отримати правову оцінку з боку міжнародного співтовариства і обов'язково будуть представлені в Європейському суді з прав людини.

Як повідомлялося, Г. Корбан був затриманий 31 жовтня 2015 року. 4 листопада йому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення й участь у злочинній організації), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання діяльності виборчих комісій), ч. 5 ст. 191 (йдеться про привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"), ч. 2 ст. 289 і ст. 349 Кримінального кодексу України (йдеться про захоплення в Дніпропетровську як заручників голови Держземагентства України та директора департаменту Дніпропетровської міської ради). Г. Корбану було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якого добігав кінця 31 грудня.

28 грудня Дніпровський районний суд Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід Г. Корбану з домашнього арешту на утримання під вартою строком на 60 днів. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів. Починаючи з 27 грудня, учасники процесу перебували в суді понад 30 годин.

У вівторок, 5 січня, Апеляційний суд Києва розгляне апеляційну скаргу захисту Г. Корбана на рішення Дніпровського райсуду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА