16:52 04.01.2016

Розроблений і вироблений в Запоріжжі бронежилет перевершує аналогічний російський за параметрами захисту

2 хв читати
Розроблений і вироблений в Запоріжжі бронежилет перевершує аналогічний російський за параметрами захисту

Бронежилет 4-го класу захисту, виготовлений запорізькими підприємствами для української армії, перевищує за якістю аналогічний російський, повідомив директор Запорізького інструментального заводу імені Войкова Олексій Литвин на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

"У грудні відбулися дві події, знакові для мене. Ми отримали в Міноборони на випробування нові російські автоматні набої. Річ колосальна, з новою технологією штампування кулі. І отримали нову російську поліпшену броню з бронежилетів... Ми стрельнули новим російським патроном нову ж російську броню. Пробиття. Потім цим же патроном з 10 метрів нашу броню. Непробиття!", - написав О. Литвин.

Водночас він розкритикував процедуру закупівлі в Міноборони, через яку необхідні сталеві пластини в авральному порядку довелося за валютні кошти закуповувати за кордоном, тоді як аналогічну продукцію можуть виробляти на сусідньому підприємстві.

"На початку року ми отримали інфу, що бронежилетів у цьому році не закуповуватимуть. А в листопаді Міноборони закупило бронежилети на величезну суму. Нас поставили до відома за п'ять днів до покупки. А плавка сталі йде 1,5 місяця. Виробництво пластин ще місяць. Разом 2,5 місяці", - констатував топ-менеджер.

При цьому він зазначив, що на момент надходження замовлення від Міноборони на заводі в наявності був запас броні в розмірі 7% від необхідного обсягу для виконання замовлення.

"Інша броня куплена за кордоном. Не краща від нашої, але за валюту!!! І скаржитися у нас немає підстав - нас попередили". От тільки я впевнений, що така специфічна продукція може бути в запасі лише у того, хто заздалегідь знав про тендер...", - вважає керівник підприємства.

Як повідомлялося, в Запоріжжі розробили бронежилет 4-го класу захисту, виготовлений на чотирьох підприємствах: "Дніпроспецсталь", "Запоріжсталь", інструментальний завод ім.Войкова і фірма "Селена". Зокрема, "Дніпроспецсталь" розробила хімічний склад унікального металу для пластин українського бронежилета, "Запоріжсталь" займалася прокаткою металу, а виготовлення та обробка пластин здійснювалися на інструментальному заводі ім.Войкова. Пошиття бронежилета проводилося запорізької фірмою "Селена".

Створення бронежилета коштувало 3 млн грн, зокрема "Запоріжсталь" і "Дніпроспецсталь" вклали по 800 тис. грн.

Собівартість виробу не перевищує 8 тис. грн.

Передбачалося, що запорізький бронежилет виготовлятимуть у двох видах - з двома пластинами і загальною вагою 11 кг, а також з чотирма пластинами і вагою 14 кг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА