17:47 28.12.2015

Аграрії на ніч звільнили перекриті ними дороги

2 хв читати
Аграрії на ніч звільнили перекриті ними дороги

Аграрії-протестувальники проти часткового скасування спецрежиму з податку на додану вартість (ПДВ) звільнили дороги на ніч, акція протесту поновиться завтра вранці 29 грудня.

"Учасники акції протесту розійшлися, ми спочатку домовлялися, що не будемо створювати перешкод та небезпечні ситуації на дорогах у нічний час. Вранці акцію буде відновлено, вона безстрокова. Очікуємо, що завтра буде більше учасників і, відповідно, більше ділянок з перекритими дорогами. Сьогодні їх було понад 20-ть", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

У Міністерстві внутрішніх справ агентству підтвердили, що акцію протесту на сьогодні припинено.

Як повідомлялося, Траса Київ-Одеса, а також дорогу Умань-Тернопіль у понеділок перекрили аграріъ сільгосптехнікою у зв'язку з протестами аграріїв щодо часткового скасування спецрежиму оподаткування ПДВ.

Аграрні асоціації також направили звернення до президента з проханням застосувати право вето до закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році".

Як повідомлялося, Верховна Рада України ухвалила компромісне рішення про скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв, надавши пільговий режим на період їх переходу на загальну систему оподаткування.

Згідно з озвученим головою податкового комітету Ніною Южаніною в парламенті варіанті змін до Податкового кодексу, у 2016 році на період переходу на загальну систему оподаткування виробникам молока та великої рогатої худоби ВРХ залишатимуть 80% ПДВ, а решту 20% вони перераховуватимуть до бюджету.

Аграрії, які працюють з зерновими і технічними культурами, відраховуватимуть до бюджету 85% ПДВ, усі інші – 50%.

З 2017 року передбачається скасування спецрежиму ПДВ для сільгоспгалузі.

Наразі сільгоспвиробники перебувають на спеціальному режимі оподаткування, що передбачає право аграріїв залишати у своєму розпорядженні суму ПДВ, нараховану йому на вартість поставлених товарів і послуг, а не сплачувати до бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА