18:29 17.12.2015

"IТТ-Нерухомість" планує відновити частину Будинку профспілок

5 хв читати
"IТТ-Нерухомість" планує відновити частину Будинку профспілок

Компанія "IТТ-Нерухомість" (Київ) має намір реалізувати проект з відновлення частини Будинку профспілок на вул. Хрещатик, 18/2 у Києві, пошкодженого внаслідок пожежі під час акцій протесту на майдані Незалежності в лютому 2014 року, інвестиції в який оцінюється у близько 160 млн грн.

"Орієнтовна вартість робіт - близько 160 млн грн тієї частини будівлі, яка і надалі належатиме Федерації профспілок України", - повідомив глава Федерації професійних спілок України (ФПСУ) Григорій Осовий на прес-конференції в Києві в четвер.

За даними ФПСУ, у рамках інвестиційного проекту "IТТ-Нерухомість" як інвестор отримає у власність 32%, або 5,5 тис. кв. м будівлі будинку профспілок.

Як уточнив директор "IТТ-Нерухомість" Назар Бенч, передане компанії у власність приміщення планується використовувати під розміщення офісів з метою їх подальшої здачі в оренду, термін окупності проекту - близько восьми років.

Генеральним підрядником у рамках реалізації проекту виступить будівельна компанія "Фенікс-Груп", що входить до компанії "Планета-Буд", уточнив Н.Бенч.

Зі свого боку, заступник голови ФПСУ Володимир Саєнко додав, що до півфіналу оголошеного приблизно дев'ять місяців тому інвестиційного конкурсу з відновлення Будинку профспілок, що передбачає передачу переможцеві у власність частини приміщення після завершення проекту, разом з "IТТ-Нерухомість" вийшла також інвестиційна компанія "Драгон Капітал".

Водночас, за словами В.Саєнка, компанія "Драгон Капітал" після консультацій усередині компанії щодо ризиків, у зв'язку з реалізацією інвестиційних проектів в Україні через нестабільну політичну ситуацію в країні, від подальшої участі в інвест-конкурсі відмовилася.

За даними ФПСУ, загалом участь у конкурсі брало вісім компаній.

У ФПСУ також повідомили, що на участь у попередньому інвестконкурсі, який тривав близько півроку і в рамках якого інвесторам робіт з відновлення Будинку профспілок пропонувалася передача в оренду 50% приміщень будівлі терміном на сім-вісім років, не надійшло жодної заявки.

За даними ФПСУ, інформація про проведення цих інвестконкурсів публікувалася у виданнях спеціалізованих і власних виданнях ФПСУ.

Станом на середину грудня 2015 року до благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" надійшло загалом 3 млн 400,186 тис. грн, а також EUR16,518 тис. і $12,496 тис., яких для відновлення Будинку профспілок недостатньо.

Як повідомлялося, наприкінці травня 2015 року заступник голови ФПСУ Сергій Кондратюк заявив, що ФПСУ займається пошуком співнвесторів для відновлення Будинку профспілок, а майже усі кошти благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" витрачені, зокрема, на роботи з усунення наслідків пожежі, проведення експертизи і підготовку проекту відновлення будівлі.

За словами С. Кондратюка, ФПСУ має плани з відновлення Будинку профспілок в колишньому вигляді до святкування 25-річчя Незалежності України 24 серпня 2016 року.

При цьому у ФПСУ готові виділити частину приміщень будівлі під музей Революції Гідності й переконані: оскільки Будинок профспілок є одним із символів Євромайдану, то має бути відновлений саме в тому вигляді, в якому він був до пожежі, зазначив С.Кондратюк.

Він також наголосив на неможливості для ФПСУ як постраждалої сторони виступити з позовними вимогами до винуватця пожежі, оскільки такий все ще не встановлений.

За даними ФПСУ, інвестиційний договір між підприємством "Господарське управління ФПСУ" як балансотримачем будівлі, компанією-інвестором, а також генеральним підрядником робіт з відновлення Будинку профспілок підписаний 27 листопада 2015 року.

Завершення цих робіт заплановане впродовж 18 міс.

Раніше, 19 грудня 2014 року у ФПСУ й учасники інструментально-технічного дослідження будівлі з посиланням на експертні висновки Київського національного університету будівництва та архітектури від 17 грудня 2014 року заявили, що Будинок профспілок, постраждалий внаслідок пожежі в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року підлягає відновленню і подальшій експлуатації.

За словами директора добродійного фонду "Відродження Будинку профспілок" Василя Андрєєва, на кінець грудня-2014 вартість робіт до початку запланованих з кінця лютого-2015 обробних робіт становить приблизно 3 млн грн, з яких профспілками і фондом авансом вже сплачені роботи приблизно на 2 млн грн.

При цьому В. Андрєєв уточнив, що на 19 грудня 2014 року на рахунках фонду "Відродження Будинку профспілок" акумульовано близько 2,95 млн грн, а також коштів в іноземній валюті в розмірі, еквівалентному кільком десяткам тисяч доларів США.

За даними ФПСУ, загальна площа дев'ятиповерхової будівлі Будинку профспілок становить близько 20 тис. кв. м, з яких близько 17 тис. кв. м займають профспілкові організації, і близько 3 тис. кв. м - установи Київської міської ради.

ФПСУ створена в 1990 році і є правонаступницею Української республіканської ради профспілок.

ФПСУ до середини грудня 2015 року налічувала близько 70 тис. первинних профспілкових організацій: містить 43 всеукраїнських профспілки і 27 територіальних об'єднань профспілок з майже 8 млн членів.

ТОВ "ITT-Нерухомість" створене в 2005 році і входить до фінансово-інвестиційної групи (ФІГ) "ITT". Основним видом діяльності є надання в оренду і експлуатацію власного або арендованого нерухомого майна.

Дочірня компанія "ITT-Нерухомість" - ТОВ "Інтравест" (Київ).

Чистий прибуток "ITT-Нерухомість" в 2014 році збільшився в 5,2 раза порівняно з 2013 роком - до 51,2 тис. грн, чистий дохід скоротився в 2,7 разу, до 0,363 млн грн.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юрособ і фізосіб-підприємців на 17 грудня 2015 року, власником 100% в статутному капіталі ТОВ була "Амервіно Інвестментс ЛТД" (Лімассол, Кіпр).

Кінцевими бенефіціарами компанії, за даними держреєстру, є Рігінос Харалампос і Марікка Теодолу (обоє - резиденти Кіпру).

Статутний капітал ТОВ "ITT-Нерухомість" на 17 грудня 2015 року становив 4,76 млн грн.

ФІГ "ITT" працює в Україні з 1995 року. До її складу входять компанії: "ІТТ-Інвест" (торгівля цінними паперами й інвестиційно-банківська діяльність), "ІТТ-Капітал" (пряме фінансування), "ІТТ-Менеджмент" (управління активами і фондами), "ІТТ-Консалт" (інвестиційний консалтинг) і "ITT-Плаза" (управління нерухомістю, послуги з оренди нежитлових приміщень і зберігання й відвантаження товарів), "ITT-Нерухомість" (здача в оренду нерухомості) тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

Зеленський у День матері подякував українкам за їхню важку працю, доброту й надзвичайну мужність у складний для країни час

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА