18:10 04.12.2015

Fitch підвищило рейтинг Приватбанку до "CCC" після завершення реструктуризації єврооблігацій

2 хв читати
Fitch підвищило рейтинг Приватбанку до "CCC" після завершення реструктуризації єврооблігацій

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 4 грудня підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Приватбанку (Дніпропетровськ) в іноземній валюті до "CCC" з "RD" (обмежений дефолт) після завершення реструктуризації зовнішнього боргу банку, повідомляється в прес-релізі агентства.

Згідно з повідомленням, рейтинг стійкості підвищено з рівня "f" до "ccc".

"Підвищення рейтингу стійкості Приватбанку до рівня "ccc" відображає думку Fitch про самостійну кредитоспроможность банку після реструктуризації зовнішнього боргу. Зокрема, підвищення рейтингу відображає зменшення потреб у рефінансуванні в короткостроковій перспективі, - зазначається в повідомленні агентства.

Fitch пояснює, що реструктуризація пріоритетних єврооблігацій банку з початковим терміном погашення у вересні 2015 року і субординованих облігацій з початковим терміном погашення у лютому 2016 року (сукупною номінальною вартістю $350 млн, або 3% від зобов'язань за національними стандартами звітності на кінець III кв. 2015 р.) призвела до подовження профілю погашення зовнішнього боргу/

За оцінкою агентства, на кінець третього кварталу, без урахування запланованих погашень зовнішнього боргу з ринків капіталу в наступні 12 місяців, валютна ліквідність банку покриває близько 17% валютних депозитів.

Крім того, агентство зазначає, що субординований борг ще на $70 млн, залучений від акціонерів банку в четвертому кварталі 2015 року (ще не врахований в регулятивному капіталі в очікуванні реєстрації в НБУ), надасть додаткового помірного підвищення показнику регулятивного капіталу до рівня понад 11%.

Водночас, за оцінкою агентства, тиск на капітал залишиться значним, з урахуванням значних незарезервованих проблемних активів, слабких фінансових показників, які стримуються високою вартістю фондування і витратами на створення резервів кредитного портфелю, а також помірного відновлення економіки, прогнозованого у 2016-2017 роках.

Як зазначає Fitch, аналіз якості активів і стрес-тест із капіталу, плановані НБУ для українських банків у 2016 році, ймовірно, покажуть додаткові потреби в резервуванні і рекапіталізації. Водночас, на думку експертів агентства, регулятивні послаблення нададуть можливість банкам сектора відновлювати фінансову стійкість лише поступово, з нової мінімальної вимоги до 5% з січня 2016 року до 10% до кінця 2018 року.

Згідно з прес-релізом, стабілізація економічних перспектив України в поєднанні із зміцненням здатності банку абсорбувати збитки, скоротила б негативний тиск на рейтинги. Водночас, за прогнозами агентства, підвищення рейтингів банку малоймовірно без підвищення суверенних рейтингів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА