12:56 21.11.2015

Перший заступник глави СБУ Трепак підтвердив, що подав у відставку

2 хв читати
Перший заступник глави СБУ Трепак підтвердив, що подав у відставку

Перший заступник глави Служби безпеки України – начальник головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління (управління "К") Віктор Трепак підтвердив інформацію про те, що подав у відставку з займаної посади.

Як повідомляє в суботу ZN.UA в інтерв'ю виданню В.Треак повідомив, що головною причиною його рішення про відставку є неможливість ефективно боротися з корупцією, доки на чолі Генпрокуратури перебуває Віктор Шокін.

"Насправді я подав два рапорти на звільнення з посади. Перший — 29 жовтня на ім'я глави СБУ. Я діяв згідно з чинними правилами: заступник подає рапорт про звільнення главі, а той на його підставі вносить подання президенту, який видає відповідний указ. За аналогією з процедурою призначення на цю посаду. Після того, як з моменту подачі рапорту минуло 10 днів і на нього не було належної реакції, 9 листопада я подав другий рапорт — вже безпосередньо на ім'я президента (...) Зараз перебуваю на лікарняному", - розповів В.Трепак.

Заступник глави СБУ повідомив про те, що перш ніж подати рапорт, він зустрічався з президентом України Петром Порошенком 28 жовтня. Предметом розмови, за його словами, була, зокрема, і справа так званих "діамантових прокурорів".

"Я попросив звільнити мене із займаної посади "у зв'язку з неможливістю виконання очолюваним мною спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованій злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна В.М." Це — головна причина мого рішення. Хоча і не єдина", - розповів він.

В.Трепак наголошує: його рішення було "вимушеним, але усвідомленим", незважаючи на те, що спочатку було зовсім інше велике бажання — працювати" (на посаді заступника глави СБУ Трепака призначили тільки влітку – ZN.UA).

"Адже навіть за такий стислий термін дещо вдалося реалізувати, зробити певні напрацювання, а головне — вселити віру багатьом співробітникам главку "К" в те, що можна працювати по-новому і по-серйозному. Тому рішення про звільнення можна вважати скоріше внутрішньо вимушеним. Але воно абсолютно усвідомлене, однозначне і тверде... Я чітко зрозумів, що в нинішніх обставинах у мене не буде можливості працювати на цій посаді так, як можу, як того вимагає закон і як необхідно суспільству", - резюмував він.

Як повідомлялося, 13 листопада спікер СБ України Олена Гітлянська повідомила, що В.Трепак перебуває на лікарняному і рапорт на звільнення не подавав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА