17:43 20.11.2015

Парасюк побив співробітника правоохоронних органів, який перебував при виконанні – Генпрокуратура

3 хв читати

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що позафракційний народний депутат Володимир Парасюк скоїв побиття співробітника правоохоронних органів, який перебував при виконанні.

За словами В. Куценка, побитий співробітник СБУ Василь Пісний перебуває в лікарні, і після експертизи буде яснозрозуміло, яких тілесних ушкоджень йому завдав народний депутат. Попередньо, за словами В. Куценка, - вони легкі, але експертиза покаже.

"Наша позиція чітка – це не була ніяка не сутичка, це було безпосередньо побиття співробітника правоохоронного органу. Як ви бачили, ніякого опору працівник СБУ зі свого боку не чинив, він просто сидів і дістав удару в голову. Крім того, його побили саме під час виконання своїх службових обов'язків, оскільки він був запрошений на цей комітет як представник СБУ", - сказав В. Куценко в хопід час брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він заявив, що відповідно до ч. 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство на адресу працівника правоохоронного органу) передбачає санкцію у вигляді обмеження волі нас рок до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

В. Куценко також повідомив, що В. Парасюк не з'явився до слідчого за однією з чотирьох справ, де депутат проходить як свідок, зокрема у справі про викрадення співробітника СБУ у Львові.

В. Куценко під час брифінгу також зачитав повістку про виклик нардепа до слідчого для надання свідчень 26 листопада о 10:00. Він також повідомив, що чотири провадження, в яких фігурує В. Парасюк, швидше за все, будуть об'єднані в одне.

Під час брифінгу до В. Куценко прибув сам В. Парасюк і заявив, що готовий піти до Генеральної прокуратури наступного пленарного тижня. Він зазначив, що не прийде до прокуратури, доки його адвокати не ознайомляться з відкритими проти нього справами, і сам нардеп не буде готовий. Крім того, В. Парасюк зазначив, що йому не було вручено повістку за всіма правилами.

В. Парасюк заявив, що він не шкодує про свій вчинок і не має наміру вибачатися перед генерал-лейтенантом МВС В. Пісним. Він вибачається лише перед суспільством, яке, можливо, вважає його дії занадто емоційними. Депутат заявив, що готовий відповідати за свої дії і його не лякає можливість позбавлення його депутатської недоторканності. Він також показав журналістам скан документа про надання В. Пісному статусу учасника бойових дій. Депутат заявив, що В. Пісний був у зоні АТО лише 3 дні, однак отримав учасника одним з перших.

У свою чергу В. Куценко під час брифінгу ще раз зачитав В. Парасюку повістку про виклик до слідчого.

Як повідомлялося, у четвер, 19 листопада, під час засідання комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції відбулася словесна перепалка між позафракційним депутатом, членом комітету В. Парасюком і заступником керівника відділу "К" СБУ В. Пісним. Так, В. Парасюк почав звинувачувати В. Пісного у "кришуванні" львівської міліції та деяких підприємств.

Обстановка загострилася, коли правоохоронець під час перепалки заявив, що він для Майдану зробив більше, ніж В. Парасюк, який, за його словами, просто "махнув рукою".

Після цього В. Парасюк, який сидів неподалік від В. Пісного, підстрибнув і вдарив ногою останнього по голові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА