10:59 20.11.2015

IFC може виділити $200 млн на закупівлю "Нафтогазом" газу у французької ENGIE

2 хв читати
IFC може виділити $200 млн на закупівлю "Нафтогазом" газу у французької ENGIE

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку може виділити торгове фінансування терміном до року та обсягом до $200 млн для закупівлі НАК "Нафтогаз України" в наступний опалювальний сезон природного газу у великого європейського постачальника ENGIE (раніше - GDF SUEZ) відповідно до рамкової угоди між цими компаніями.

Згідно з повідомленням IFC, рада директорів планує розглянути це питання 17 грудня.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", одержувачем кредиту виступить ENGIE.

ENGIE із штаб-квартирою в Парижі є одним з провідних енергетичних гравців і представлена в трьох секторах: природний газ, електрика та енергосервіс. У компанії зайнято понад 150 тис. осіб. Французькому уряду належить 32,3% частка, інші акції - у власності інституціональних та індивідуальних інвесторів.

IFC заявляє, що ENGIE є одним з основних постачальників газу в Україну з 2014 року.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин ще в липні цього року повідомляв, що IFC розглядає можливість надання кредиту трейдерам для закупівлі, зберігання в ПСГ і подальшого продажу газу на українському ринку.

"IFC розглядає можливість надання кредиту трейдеру, який на свій баланс візьме, зберігатиме і в міру можливості продаватиме, приміром, "Нафтогазу". Розглядають різні схеми ", - сказав міністр.

У свою чергу, заступник глави правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Коновець уточнив, що кредит можуть отримати компанії, які нині постачають газ "Нафтогазу України" з Європи, зокрема, Gaz de France, RWE та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА