17:48 17.11.2015

У суді продемонстрували відео зі свідченнями Єрофєєва та Александрова, спецназівці стверджують, що надавали їх під медпрепаратами

2 хв читати
У суді продемонстрували відео зі свідченнями Єрофєєва та Александрова, спецназівці стверджують, що надавали їх під медпрепаратами

У Голосіївському районному суді Києва було продемонстровано відео, представлене стороною обвинувачення, на якому російські спецназівці Євген Єрофєєв та Олександр Александров давали пояснення після затримання українськими військовими в Луганській області та підтверджували, що є діючими військовослужбовцями російської армії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на продемонстрованому відео, яке додано до матеріалів досудового слідства до рапорту щодо затримання Є.Єрофєєва та О.Александрова, вони говорять, що є військовослужбовцями третьої окремої гвардійської бригади спеціального призначення, яка дислокується в місті Тольятті Самарської області РФ.

Є.Єрофєєв підтверджує, що він військовослужбовець російської армії у званні капітана і потрапив на територію Луганської області у квітні 2015 року. О.Александров повідомляє, що є сержантом російської армії і потрапив на територію Луганської області 26 березня 2015 року.

Судячи з відео, його записували, коли О.Александров та Є.Єрофєєв перебували в лікарні.

У відповідь на продемонстроване відео спецназівці сказали, що вони давали ці пояснення, перебуваючи в лікарні після зроблених їм операцій, під впливом медичних препаратів. Крім того, Є.Єрофєєв заявив, що на нього чинили тиск, не було визначено його статус на той момент.

Адвокати підсудних сказали, що вважають ці відеодокази неприпустимими.

У свою чергу представники прокуратури зазначили, що ці відеозаписи не є слідчою дією, а на них зафіксовані пояснення російських військовослужбовців після затримання. У результаті суд вирішив, що допустимість чи неприпустимість зазначених матеріалів, які долучено до обвинувального акта, вирішуватиметься з усіма іншими документами під час їх оцінки в цілому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА