16:27 17.11.2015

Україна планує долучитися до Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту

2 хв читати
Україна планує долучитися до Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту

Україна вивчає можливість долучення до Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.

Згідно з повідомленням прес-служби ПАТ "Укрзалізниця", про це йшлося під час презентації 16 листопада в Києві можливостей цього коридору, зокрема його альтернативного проходження територією України.

"Впродовж останніх років відбувається бурхливий розвиток транспортних перевезень між Європою і Азією. Залізниці України сьогодні здатні в мінімальні терміни перевезти будь-які вантажі. За наказом Міністерства інфраструктури "Укрзалізниці" передано два залізничні пороми, які складуть конкуренцію іншим поромним лініям", - наведено в повідомленні слова в.о. генерального директора "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього.

У повідомленні йдеться про те, що організація курсування потягу за маршрутом: країни Європи - Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай (через Чорне і Каспійське моря) і назад сприятиме участі України спільно з Республікою Казахстан у реалізації проекту "Економічний пояс Шовкового шляху" для реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту президента України в Республіку Казахстан.

Так, під час презентації розгляли альтернативний маршрут контейнерного потяга з Китаю в країни Європи: Достик - Актау-порт - Алят (Казахстан) - Беюк - Кясик (Азербайджан) - Батумі (Грузія) - Іллічівськ-Поромна - Ізов/Ужгород/Чоп (Україна).

"Ми розробили схеми доставки вантажів територією України з урахуванням сусідніх країн, що дозволяє в стислі терміни доставляти вантажі від порту Іллічівськ до країн ЄС", - зазначив О.Завгородній.

Крім того, начальник департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Юрій Меркулов заявив, що швидкість доставки вантажу альтернативним маршрутом територією України становитиме близько 1 тис. км на добу. Для реалізації проекту узгоджується тарифна політика з іншими учасниками перевізного процесу. Пропускна спроможність залізничної мережі України дає змогу реалізувати цей проект, головне - заповнити маршрут вантажами.

Зацікавленість у проходженні маршруту територією України висловили і представники інших країн-учасниць проекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА